بهرهبرداری از انرژی زمین در طول شب
دانشمندان دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) راهی برای بهرهبرداری از انرژی خروجی از زمین در طول شب یافتهاند.
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، پس از کشف موفقیتآمیز دانشمندان استرالیایی، جهان یک قدم به بهرهبرداری از انرژی خورشیدی در شب نزدیکتر شده است. اما این فناوری علمی-تخیلی چگونه کار میکند و چه زمانی وارد بازار میشود؟
آن طور که یورونیوز گزارش داده، دانشمندان دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) راهی برای بهرهبرداری از انرژی خروجی از زمین در طول شب یافتهاند.
محققان ادعا میکنند: «این میتواند به معنای دستیابی به رویای نهایی انرژیهای تجدیدپذیر باشد: تولید برق بدون وقفه».
تیم تحقیقاتی میگوید گرما – که نوعی انرژی است – از مناطق گرم به مناطق سرد جریان مییابد. زمین هر روز گرمای خورشید را جذب میکند. در شب، این گرما به شکل نور مادون قرمز از زمین خارج میشود و در فضا رها میشود.
دانشمندان UNSW از دیود حرارتی- نوعی نیمهرسانا که در عینک دید در شب نیز استفاده میشود- برای به دام انداختن اشعه مادون قرمز در هنگام بازتاب از زمین استفاده میکنند. آنها این نیروی جذب شده را در نهایت به برق تبدیل میکنند.
چه زمانی انرژی خورشیدی شبانه در دسترس خواهد بود؟
انرژی خورشیدی شبانه هنوز در مراحل اولیه توسعه است. مقدار انرژی تولید شده از این فناوری توسط محققان UNSW بسیار ناچیز محسوب میشود. در واقع تقریباً معادل ۰٫۰۰۱ درصد یک سلول معمولی با انرژی خورشیدی در طول روز است.
اما با توجه به سرمایهگذاری مناسب، این فناوری روزی میتواند حدود ۱۰ درصد از انرژی تولید شده توسط سلولهای خورشیدی عادی را تولید کند.
تلاش برای توسعه انرژی خورشیدی
تیمهای دیگر در سرتاسر جهان نیز سخت برای توسعه انرژی خورشیدی در شب کار میکنند. دانشمندان دانشگاه استنفورد در حال توسعه روشی متفاوت برای جذب گرمای تابشی زمین هستند.
دکتر مایکل نیلسن، یکی از نویسندگان مطالعه UNSW، ادعا میکند که این موضوع پتانسیل بسیار زیادی دارد. او میگوید: «حتی اگر تجاریسازی این فناوریها هنوز عملی نباشد، حضور در ابتدای یک ایده نوین و در حال تکامل بسیار هیجانانگیز است. ما با استفاده از دانش خود در مورد چگونگی طراحی و بهینه سازی سلولهای خورشیدی، امیدواریم که پیشرفت سریعی در جهت تحقق رویای انرژی خورشیدی در شب داشته باشیم.»/تجارت نیوز