گزارش بورس 28 شهریور
نبود نقدینگی در بازار سهام اصلیترین عامل وضعیت کنونی/ کاهش رقم شاخص با حفظ کف حمایتی 2 میلیون و 100 هزار واحد جای نگرانی ندارد
بعد از واکنش دو هفتهای مثبت به اتفاقات فرموله شدن نرخ خوراک و همچنین نرخ تسعیر ارز ، از نیمه دوم شهریور شاهد برقراری روند متعادل با گرایشات مثبت و منفی ملایم در بازار سهام بودیم. تحلیلگران با تاکید بر حفظ کف 2 میلیون و 100 هزار واحدی شاخص کل ، معتقد هستند بازار به محرکی از جنس دلار، صورتهای مالی 6 ماهه اول یا خبرهای خوش برای خودروییها نیاز دارد تا بتواند روند صعودی خوبی را آغاز کند.

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، در مقطع کنونی با نزدیک شدن به نیمه دوم سال چند نکته مهم مورد توجه قرار میگیرد. اول آنکه تا زمانی که شاخص محدوده حمایتی 2 میلیون و 100 هزار واحد را از دست ندهد ، جای نگرانی نیست اما زمانی میتوانیم به رشد مجدد شاخص کل امیدوار باشیم که ارزش معاملات سهام از محدوده 10 هزار میلیارد تومان فراتر رود ، هنوز این اتفاق نیوفتاده و نشانهای از رخ دادن این اتفاق در چند روز آتی هم مشاهده نمیشود . مورد بعدی و عامل محرک دیگر برای بازار سهام ، رشد نرخ دلار است، مادامی که دلار مقاومت 50 هزار تومان را رو به بالا نشکند ، نمیتوان انتظار صعود قابل توجه از بورس داشت. دلار در بازههای صعودی و شارپی بورس ، همواره به عنوان یک محرک کلیدی عمل کرده و بدون در نظر گرفتن آن صعود بورس کار سادهای نیست.
تا زمانی که محرک قوی وجود نداشته باشد، پول قوی وارد بازار نمیشود
درحال حاضر میتوان گفت چون پول جدید و تازه نفسی در بازار وجود ندارد پس کلیت بازار توان حرکت به سمت کانالهای بالاتر را ندارند. نقدینگی موجود در حال حاضر در حال گردش میان صنایع مختلف است.
نکتهای که وجود دارد این است که فعلا نبود سرمایه در داخل بازار بهشدت خود را نشان میدهد و سرمایه جدید نیز تا زمانیکه محرکی قوی وجود نداشته باشد، وارد بازار سرمایه نخواهد شد. محرک میتواند گزارشهای 6 ماهه شرکتها ، رشد قیمت دلار، اتفاقهایی در صنعت خودرو و اتفاقهایی از این دست باشد و بازار به چنین اتفاقهایی نیاز دارد و تا رخ ندهد به همین روند ادامه خواهد داد. در این بین تنها نکته امیدوارکنندهای که این روزها در بازار نسبت به دوماه قبل وجود دارد این است که بازار روند نزولی نمیگیرد. بهنظر میرسد قیمتهای فعلی کفهای سهام باشند و فروشندهای در بازار نیست و همین مساله باعثشده کفهای قیمتی بسته شوند و منتظر رخداد یک اتفاق کوتاهمدت و ورود سرمایه است.
چرا نمادهای قند و شکر خریداران دارند؟
در میان بازار بیرمق و منفی این روزها ، نمادهای صنعت قند و شکر بهتر از سایر صنایع خریدار دارند.
آخرین قیمتهای شکر جهانی در ماه سپتامبر نشان میدهد که نرخ این محصول در محدوده 720 تا 750 دلار معامله شده است. با فرض نرخ ارز مرکز مبادله برای واردات شکر و لحاظ کردن هزینه سربار، بهای تمام شده شکر تولیدی برای کارخانجات داخلی در حدود 33 هزار تومان برآورد میشود ، لازم به ذکر است که 40 درصد نیاز شکر کشور با واردات شکر خام تامین میشود.
از طرف دیگر محاسبات برای نرخ شکر براساس قیمت جدید تضمینی چغندرقند داخلی ، نشان از آن دارد که تولیدکننده با فرض محتاطانه، شکر را کمتر از 35 هزار تومان ، نمیتواند روانه بازار کند. درنتیجه چه با فرض شکر خام وارداتی و چه چغندر داخلی، نرخ فروش شکر کارخانه با یک جهش 30 تا 35 درصدی رو به رو خواهد شد و این یعنی در صورت حفظ حاشیه سود با توجه به افزایش مبلغ فروش، عملکرد قابل توجهی در انتظار شرکتهای قند و شکر خواهد بود.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش 5028 واحدی به 2 میلیون و 128 هزار واحد رسید، شاخص هموزن کاهش 1544 واحدی با رسیدن به رقم 722,434 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افت 183 واحدی برروی 26,295 واحد ایستاد.
شپنا، وبملت، پارس منفیسازان اصلی بورس بودند و آریا، صبا، وسپهر بیشترین نقش منفی در کاهش رقم شاخص فرابورس را داشتند.
خودرو، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله 258 میلیارد تومان، 243 میلیاردتومان و 175 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی در بازار امروز برابر 3555 میلیارد تومان بود.
در بازار امروز 687 نماد فعال وجود داشت که 192 نماد در مدار مثبت ، 369 نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی 14 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبتها 25 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.
نمای پایانی بازار در روز سهشنبه 28 شهریور 1402 :
*حاشیهی بازار و اخبار موثر*
بررسی برنامه هفتم به هفته آینده موکول شد
یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس خبر داد: مجلس از روز دوشنبه هفته آینده (سوم مهر) رسیدگی به کلیات و جزییات لایحه برنامه هفتم را در دستور دارد.
واریز بیش از ۷۹۰۰ میلیارد تومان سود برای سهامداران از طریق سجام
سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: بیش از ۷۹۰۰ میلیارد تومان سود در هفته چهارم شهریور توسط سپردهگذاری مرکزی از طریق اطلاعات سامانه سجام به حساب سهامداران واریز شد.
ایران همچنان همکاری خود را با آژانس حفظ میکند
عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با درست خواندن اقدام دولت در لغو مجوز برخی بازرسان آژانس با ملیت سه کشور اروپایی گفت: ما همچنان همکاری خود را با آژانس حفظ میکنیم؛ منتها آژانس و کشورهای وابسته به آن باید روند کار را با حسن نیت پیش ببرند.
تکذیب آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا در حاشیه اجلاس سازمان ملل
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت نقلقول منتشرشده در برخی کانالهای خبری از رئیسجمهوری درباره آمادگی ایران برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در حاشیه اجلاس سازمان ملل را تکذیب کرد.
صادرات نفت عربستان به پایینترین رکورد دو ساله رسید/ افزایش قیمت فروش برای خریداران آسیایی
صادرات نفت بزرگترین صادرکننده نفت جهان به ۶.۰۱ میلیون بشکه در روز در ژوئیه رسید که ۱۱.۶ درصد در مقایسه با صادرات ۶.۸ میلیون بشکه در روز در ژوئن کاهش داشت و پایینترین میزان صادرات از ژوئن سال ۲۰۲۱ بود. بر اساس گزارش اویل پرایس، در این بین، عربستان سعودی قیمت فروش رسمی گرید نفتی عرب لایت به خریداران آسیایی را در اکتبر افزایش داد.
قیمت گذاری دستوری باعث قاچاق معکوس تایر و کمبود در بازار داخلی شده است!
میرزایی، رئیس انجمن صنعت تایر گفت: نرخ ارز در صنایع پتروشیمی ۳۱ تا ۴۰ درصد تغییر داشته و نرخ نهاده ها هم ۴۱ درصد رشد داشته است. ۸۰ درصد قیمت تمام شده لاستیک، مواد اولیه است و در حال حاضر قاچاق معکوس باعث کمبود تایر در بازار شده و به دلیل افزایش تقاضا شاهد نوسان قیمتی بوده ایم. در کل یک میلیون حلقه لاستیک در کشور کمبود داریم.