کد خبر 156593

گزارش بورس 18 شهریور

شروع منفی بورس در نیمه دوم شهریور / چه چیزی در انتظار بازار سرمایه است؟

پس از آنکه نیمه اول شهریور 1402 با بازدهی خوبی پس از چندماه ریزش و رکود سپری شد، در آغاز نیمه دوم معاملات شهریور شاهد افزایش عرضه‌ها و کاهش قیمت در سهم‌های کوچک و بزرگ بازار بودیم. به نظر نمی‌رسد کاهش قیمتی که امروز در بورس رخ داد ادامه‌دار باشد، بانک مرکزی در آخر هفته گذشته گزارشی را منتشر کرد که بر اساس آن شاهد افزایش قابل توجه 33 درصدی رشد نقدینگی و همچنین جهش 45 درصدی پایه پولی در پایان فروردین بودیم ، دو مولفه مذکور زمانی افزایش می‌یابد که چاپ پول افزایش یابد، افزایش چاپ پول هم زمینه آغاز تورم است، بدین ترتیب انتشار گزارش بانک مرکزی سبب شده تا اقتصاددانان سناریوهای تورمی برای نیمه دوم سال را مجددا متذکر شوند و آنطور که به نظر می‌رسد نیمه دوم سال با وضعیت متفاوت‌تری نسبت به نیمه اول از راه خواهد رسید.

شروع منفی بورس در نیمه دوم شهریور / چه چیزی در انتظار بازار سرمایه است؟

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، شاید مهم‌ترین خبر اقتصادی که در پایان هفته گذشته منتشر شد و می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر بازار بگذارد ، گزارش بانک مرکزی باشد.در این گزارش ، نقدینگی در پایان فروردین 1402 از 6418 همت فراتر رفته و در قیاس با دوره مشابه رشد بیش از 33 درصدی داشته ، همچنین شاهد جهش 45 دصدی در پایه پولی هستیم. همچنین در قسمت دیگری از گزارش اعلام شده که در پایان فروردین سهم پول از نقدینگی به 26 درصد رسیده است. تمامی موارد مذکور نشان می‌دهد که آژیر تورمی درحال به صدا در آمدن است. افزایش سهم پول از نقدینگی و کاهش سهم شبه‌پول موضوعی تورم‌زاست که نشان از بالا بودن انتظارات تورمی دارد. بدین ترتیب به نظر می‌رسد به پایان سیاست‌های سرکوب‌گرایانه دولت در کنترل قیمت‌‌ها نزدیک می‌شویم و نیمه دوم سال 1402 متفاوت‌ از نیمه اول خواهد بود.

تحلیلگران می‌گویند تغییرات اتفاق‌افتاده در بازار سرمایه فارغ از موضوع بنیادی، به‌جز تعداد معدودی از شرکت‌ها برای کلیت بازار تغییرات خوبی هستند و اخبار و شرایطی که در حاشیه بازار شنیده می‌شود مثبت است. چنانچه تابلوی معاملاتی را بررسی کنیم و معاملات را موردکنکاش قرار دهیم قطعا به این نتیجه خواهیم رسید ‌که تغییرات خاصی در حال اتفاق‌افتادن است. در برخی از روزها ما شاهد خریدهای خاص با حجم و ارزش معنادار در برخی از نمادهای تعیین‌کننده و تاثیرگذار بازار هستیم و این اتفاق می‌تواند در روزهای آینده اثرات خود را نشان ‌دهد.

نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که چون هنوز ورود نقدینگی به میزانی نبوده که بتواند کلیت بازار و شناوری موجود بازار را پوشش دهد فعلا شاهد رونق تقاضا در کل سهام بازار و صنایع نیستیم، بلکه برخی از صنایع که محور بازار بوده و شناخته‌شده‌تر هستند مانند پتروپالایشی‌ها، خودرویی‌ها، صندوق‌های اهرمی و... نقدینگی بیشتری را به خود جلب می‌کنند اما هرقدر که بازار عمق بیشتری پیدا کند و ورودی نقدینگی بیشتر باشد، شاهد اوج‌گیری سهم‌های کوچک‌تر و به‌تدریج شاخص‌کل هموزن نسبت به شاخص‌کل خواهیم‌بود.

چرا افزایش نرخ ارز سبب افزایش قیمت‌ سهام می‌شود؟

یکی دیگر از عوامل مثبت دیگری که از ابتدای سال بارها مطرح شده که می‌تواند تاثیرات مثبت بر بازار سهام داشته باشد رشد نرخ دلار است.

دلار مهم‌ترین محرک بازار سهام است که از جنبه‌های مختلف جریان تقاضا در بورس تهران را تحریک می‌کند، اول از این جهت که همزمان با اوجگیری انتظارات تورمی در بطن اقتصاد، مردم در تکاپوی حفظ قدرت خرید، راهی بازارهای دارایی می‌شوند و در این اثنا بورس تهران نیز به‌عنوان یکی از بازارهایی که از توان و پتانسیل کافی برای حفظ قدرت خرید سرمایه خانوار برخوردار است، مورد استقبال قرار می‌گیرد. به‌علاوه جهش ارزی سبب می‌شود که قیمت‌های اسمی محصولات شرکت‌هایی که فروش‌های صادراتی دارند با افزایش قابل‌توجهی همراه شده و طبیعتا چون شتاب افزایش هزینه‌ها با شتاب افزایش درآمدها یکسان نیست، این موضوع موجب جهش اسمی سود شرکت‌ها در برخی صنایع می‌شود که از این ناحیه نیز رشد قیمت دلار یک کاتالیزور مثبت برای بازار سهام تلقی می‌شود.

روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش 21307 واحدی به 2 میلیون و 129 هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افت 9599 واحدی با رسیدن به رقم 716,860 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش 296 واحدی برروی 26,480 واحد ایستاد.

نوری ،فولاد، فارس منفی‌سازان اصلی بورس بودند و نمادهای آریا، زاگرس، شگویا بیشترین نقش منفی در کاهش رقم شاخص فرابورس را داشتند.

خودرو، محصولات شیمیایی و بانک‌ها به ترتیب با ارزش معامله 511 میلیارد تومان، 262 میلیاردتومان و 241 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر 5720 میلیارد تومان بود.

در بازار امروز 678 نماد فعال وجود داشت که 107 نماد در مدار مثبت ، 493 نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی 140 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها 13 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.

نمای پایانی بازار در روز شنبه 18 شهریور 1402 :  

1402-06-18 13_20_32-Bourse View — Mozilla Firefox

*حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

برخی از اطلاعات فضای مجازی در خصوص مصوبه دولت و امثالهم دقیق و قابل استناد نیست

سید جواد جهرمی، مدیرعامل بورس کالا گفت: برخی در فضای مجازی اطلاعات دقیقی را مخابره نمی کنند. برای مثال؛ عنوان می‌شود چون یک ماده در تولید یخچال تغییرات قیمتی داشته، آن محصول گران خواهد شد اما به سهم ناچیز آن ماده در تولید یخچال اشاره نمی‌کنند. مثلا SBR داخلی به عنوان یکی از مواد اولیه تولید تایر تنها سهم سه درصدی را در هزینه تمام شده تایر دارد، اما عنوان می‌‌شود تغییرات قیمتی این ماده در نرخ نهایی تایر اثر ویژه‌ای دارد که این موضوع نادرست است. هفته گذشته قیمت پی وی سی ۶ درصد از میانگین قیمتی ۶ ماهه سال گذشته پایین‌تر قیمت خورد، اما متاسفانه این کاهش قیمت ها مخابره نمی‌شود.

اواخر شهریور سامانه انتقال سهام عدالت به وراث تعیین تکلیف می‌شود

رییس سازمان بورس خبر داد:سامانه آماده شده و تلاش این است که تا آخر شهریور اعلام کنیم که به مرور وراث متوفیان با در دست داشتن مدارک لازم به شرکت‌های کارگزاری مراجعه کنند. همین طور مذاکراتی که با دفتر قضایی داشتیم که دفاتر الکترونیکی قضایی مجدد اعلام آمادگی کردند که به این فرآیند کمک کنند در نهایت به امید خدا از اواخر شهریور این فرآیند آغاز خواهد شد.

آیین‌نامه واردات خودرو کارکرده‌ هفته جاری نهایی می‌شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بر اساس اطلاعات واصله یکشنبه آینده کمیسیون مربوطه در دولت آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده را بررسی می‌کند و انتظار می‌رود ظرف دو هفته آتی این آیین‌نامه نهایی و برای اجرا ابلاغ شود. سیاهکلی بیان کرد: آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت نهایی شده و به دولت ارسال شده است. دولت نیز در حال بررسی آن است. تاکنون چندین جلسه کارشناسی برای بررسی این آیین‌نامه در دولت برگزار شده است. هنوز کار کارشناسی لازم دارد.

نرخ سود بازار بین بانکی با کاهش جزئی به ۲۳.۵۵ درصد رسید

بانک مرکزی در تازه ترین گزارش، اعلام کرد: نرخ سود بازار بین بانکی با افت ۰.۰۲ درصدی نسبت به آخرین نرخ هفتگی به ۲۳.۵۵ درصد رسید.

 

ارسال نظر

تازه ها