کد خبر 156120

گزارش بورس 6 شهریور

سبزپوشی شاخص کل بورس ادامه دارد/ آیا بازار سهام با تهدید خاصی رو به رو است؟

بازار امروز از ابتدای معاملات با افزایش عرضه‌های بیشتری نسبت به روزهای گذشته رو به رو شد اما تقاضاهای موجود توانست تا حد زیادی اثر آن را خنثی کند.در ادامه شاهد افزایش عرضه‌ها بودیم و حتی در دقایق پایانی اکثر نمادهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی با نوسانات منفی همراه شده بودند. وجود عرضه در بازار طبیعی است ، به هرحال پس از اتفاقات بدی که از نیمه اردیبهشت رخ داد ،نمی‌شود اعتماد را یک شبه بازگرداند ، از این روز در روزهای مثبت همچنان حضور پررنگ نوسان‌گیران حس می‌شود که می‌خواهند از مثبت‌ها استفاده کنند ،اما چنانچه ورود پول حقیقی‌ها به بازار ادامه یابد کم‌کم نوسان‌گیران نیز به جرگه سهامداری می‌پیوندند و وضعیت بازار رو به بهبود بیشتری می‌رود.

سبزپوشی شاخص کل بورس ادامه دارد/ آیا بازار سهام با تهدید خاصی رو به رو است؟

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، در پایان امروز ، تعداد قابل توجهی از نمادهای بازار که عمدتا به صنایع کوچک‌تر اختصاص داشتند با افت قیمت همراه بودند اما سبزپوشی شاخص‌سازان سبب شد تا شاخص کل تغییر رنگ ندهد.

در مجمع امروز تاپیکو به موضوع نرخ خوراک و فرموله شدن آن تاکیدشد ، بدین ترتیب به نظر می‌رسد از ناحیه نرخ خوراک دیگر خطری متوجه بازار نیست.

از طرف دیگر در میان اخبار امروز خبر واگذاری سهام تودلی خودروسازان مجددا داغ شد و تکذیب عدم تامین ارز خودروسازان نیز خبر مثبت دیگری بود که برای این صنعت مخابره شد.

بدین ترتیب فعلا خبر تهدیدکننده‌ای برای بازار سهام وجود ندارد و افزایش عرضه‌های امروز را می‌توان از جانب نوسان‌گیران و افرادی که هنوز به بازار اعتماد کامل پیدا نکرده‌اند  ،تلقی کرد.

ارزش معاملات خرد امروز هم در سطوح بالای 7 هزار میلیارد تومان حفظ شد و این مورد نیز نشانه مثبتی به شمار می‌رود.

در‌حال‌حاضر عوامل موثر بر روند بازار سهام، یعنی شوک قانون‌گذاری‌ها از مسیر سیاستگذاری‌ها و افت قیمت اکثر سهام به زیر ارزش ذاتی، وضعیتی را به وجود آورده که طی آن فضا برای ورود پول حقیقی به بازار فراهم شده است. به این ترتیب آنچه از روند بازار طی روزهای اخیر مشاهده می‌شود، حاکی از آن است که شهریور تا اینجای کار برای اهالی بازار سهام خوش‌یمن بوده است.

بررسی چرایی مثبت شدن بازار سهام

دو عامل کلیدی نقش مهمی در تمایل بازار سهام به سمت صعود ایفا کرده‌اند. بررسی رفتار معامله‌گران نشان‌دهنده آن است که استراتژی خرید و فروش سهامی از سوی معامله‌گران رابطه مستقیمی با رفتار سیاستگذار در ابعاد مختلف قانون‌گذاری دارد. بر همین اساس، همزمان با کند شدن نبض سیاستگذاری‌های ناگهانی در این بخش، سرمایه‌گذار نیز از لاک دفاعی در سمت خرید خارج و با اطمینان بیشتری وارد چرخه داد‌و‌ستدهای سهامی شده است.

به ‌نظر می‌رسد در مقطع فعلی ارزندگی در بسیاری از نمادهای معاملاتی به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل چرخش بازار، بر جذابیت خرید افزوده است. افزایش ارزندگی سهام در هفته‌های قبل وضعیتی را به وجود آورده که اکنون قیمت‌ها در این بازار نسبت به بازارهای موازی منطقی‌تر است.

عبور شاخص کل از سطح ۲میلیون واحد، به عنوان سطحی مهم و پر‌دردسر، حکایت از آن دارد که در صورت حمایت شدن از تقاضا طی روزهای آتی، امکان شدت گرفتن تقاضا و در نهایت جهش شاخص به محدوده‌های بالاتر نیز وجود دارد.

روند صعودی پایدار در صورتی محقق خواهد شد که از پیچیدگی‌های رفتار سیاستگذار در امر قانون‌گذاری کاسته شود. آنچه مسلم است این است که سیاست‌های دستوری در مباحث مرتبط با قیمت‌گذاری‌های سرکوب‌گرانه وضعیتی را به وجود آورده که طی آن سرمایه‌گذاران از بازار سهام تحت عنوان بازاری پرریسک یاد می‌کنند. چندصدایی در تصمیمات تیم اقتصادی دولت نیز از موضوعاتی است که بارها بازار سهام را از روند پرقدرتی که در پیش گرفته باز داشته است. در سه سال گذشته نرخ بهره و اخبار ضدونقیض حول این موضوع باعث سرگردانی سرمایه‌گذاران شده است. حال اگر سیاستگذار در این موارد با احتیاط عمل کند، به ‌معنای پایداری رشد بازار سهام از متوسط کوتاه‌مدت خواهد بود. جمع‌بندی تحولات مذکور به ‌معنای تداوم روند نسبتا مثبت نیروهای تقویت‌کننده قیمت‌ها در کوتاه‌مدت است.

به نظر بسیاری از کارشناسان، مشکل فعلی بازار کمبود نقدینگی و نبود تقاضای موثر در بازار سهام است. در صورتی که روند ورود پول ادامه‌دار باشد، این مساله می‌تواند مشکل بازار را حل‌و‌فصل کند. به نظر می‌رسد سیاستگذار بورسی باید برای کاهش ابهامات تلاشی مضاعف به کار بندد. به این ترتیب اگر سایه ابهامات از سر بازار برداشته شود، سرمایه‌گذاران قادر به فعالیت در فضای شفاف‌‌‌تری خواهند بود.

روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش 32,745 واحدی به 2 میلیون و 84 هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش 4748 واحدی با رسیدن به رقم 705,154 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با رشد 182 واحدی برروی 26,278 واحد ایستاد.

فارس، پارسان، وغدیر مثبت‌سازان اصلی بورس بودند و نمادهای وسپهر، آریا، زاگرس بیشترین نقش مثبت در افزایش رقم شاخص فرابورس را داشتند.

خودرو، محصولات شیمیایی و فلزات اساسی  به ترتیب با ارزش معامله 751 میلیارد تومان، 729 میلیاردتومان و 341 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر 7415 میلیارد تومان بود.

در بازار امروز 675 نماد فعال وجود داشت که 258 نماد در مدار مثبت ، 298 نماد در مدار منفی و مابقی بر روی صفر تابلو معامله شدند. از میان نمادهای منفی 22 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها 45 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.

نمای پایانی بازار در روز دوشنبه 6 شهریور 1402 :  

1402-06-06 13_18_42-Bourse View — Mozilla Firefox

*حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

تعدادی از خودروهای وارداتی با حضور وزیر صمت تحویل متقاضیان شد

صبح امروز با حضور وزیر صنعت تعدادی از خودروهای صفر کیلومتر وارداتی با حضور علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در نمایشگاه بین المللی تهران تحویل متقاضیان شد. در این مراسم خودروهای چینی، کره‌ای و اروپایی وارداتی زیر ۲۵۰۰ سی‌سی به متقاضیان تحویل شد.

وزیر صمت گفت: مطالبه ما این است که ظرف سه تا چهار ماه آینده همه خودروهای وارداتی تحویل داده شوند. هیچ رانتی وجود ندارد؛ خودروسازها به این دلیل در اولویت قرار گرفته‌اند که بتوانند تکنولوژی‌ها را برای داخلی‌سازی استفاده کنند.

۵ خبر جدید از بازار مشتقه بورس کالای ایران

مدیر بازار مشتقه و صندوق های کالایی بورس کالای ایران از پنج رویداد جدید و مهم در حوزه بازار مشتقه در شهریور سال جاری خبر داد و برنامه‌های توسعه‌ای این بازار را اعلام کرد. 

رویدادهای مهمی که در بورس کالا در حال پیگیری است:

  • امکان استفاده از استراتژی «کاورد کال» در قراردادهای اختیار معامله
  • انتقال کد مشتریان دارای موقعیت باز امکان پذیر می شود
  • سبدگردان ها هم به بازار مشتقه می آیند
  • اخبار جدید از قرارداد آتی پسته
  • تغییر ساعت معاملات بازار مشتقه در دستور کار

نرخ خرید تضمینی گندم 23 هزار تومان تصویب می‌شود

یک منبع آگاه در وزارت جهاد کشاورزی به خبرنگار فارس گفت:‌‌ نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده در شورای قیمت گذاری در محدوده کیلویی 23 هزار تومان بررسی می شود و احتمالا این قیمت به تصویب برسد.

گفتنی است شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را بررسی کرد که مهمترین دستور جلسه تعیین قیمت گندم برای سال زراعی 1402-1403 بود که سه هفته دیگر یعنی از اول مهر آغاز می شود.

نامه منطقی به شورای رقابت / تامین ارز خودروسازان از صادرات تکذیب شد

درپی نامه اعتراضی شورای رقابت به رئیس‌جمهور درخصوص تبعات تامین ارز خودروسازان از محل صادرات خود، «منوچهر منطقی» معاون وزیر صمت در نامه به شورای رقابت این مساله را تکذیب و تاکید کرد: تغییری در تخصیص ارز خودروسازان به وجود نیامده و نگرانی از این بابت نیست. ۲۲ مرداد امسال توکلی مدیرکل خودرو وزارت صمت، در نامه‌ای از خودروسازان خواسته بود برای تأمین ارز مورد نیاز به فکر صادرات باشند یا اینکه از دیگر صادرکنندگان ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند.

انتشار این نامه باعث شد تا شورای رقابت با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور اعلام کند در شرایط ثبات بازار خودرو انتشار این نامه‌ها بر التهابات بازار اضافه خواهد دارد.

در این نامه تاکید شد: نامه مدیرکل دفتر صنایع خودرو در خصوص «خودروهای مونتاژی» موضوع فصل (۹۸) بوده که تاکنون نیز از محل ارز غیر از نیما نظیر تهاتر، صادرات و ارز اشخاصی استفاده می‌شد. لذا تغییر خاصی در این خصوص به وجود نیامده است.

 هدایت نقدینگی به سمت تولید از مسیر بازار سرمایه در گرو حمایت مجلس از بازارساز

روح‌الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: با کنترل نقدینگی، کاهش تورم در کشور دور از انتظار نخواهد بود. بازار سرمایه و بورس ظرفیت لازم را دارد تا منابع و سرمایه‌گذاری‌های جذب شده را به منظور توسعه تولید به سمت واحدهای تولیدی هدایت کند.

با توجه به اینکه عمده واحدهای تولیدی با مشکل تامین منابع مالی مواجه هستند ضروری است با جذب سرمایه‌ها به سوی بازار سرمایه نسبت به تامین منابع مالی مورد نیاز این واحدهای تولیدی اقداماتی صورت گیرد و این مهم تنها با حمایت مجلس از بازار کارساز است.

 تشکیل کمیته‌ای برای واگذاری سهام خودروسازان

احمدی رئیس سازمان ایدرو از تشکیل کمیته‌ای برای واگذاری سهام خودروسازان خبر داد و تاکید کرد:اولویت اول ما واگذاری سهام تودلی خودروسازی‌ها است.

ارسال نظر

تازه ها