کد خبر 152862

گزارش بازار 24 خرداد

پایان هفته خوش بورس برخلاف آغاز آن/ آیا وقت ورود به بورس است؟

معاملات بازار سرمایه در پایان هفته‌ای که در روزهای ابتدایی آن با ریزش سنگین همراه بود ، سرانجام در مدار مثبت به کار خود پایان داد. تحلیلگران بازار محدوده‌های کنونی را آخرین فرصت ارزنده برای ورود به بازار سرمایه ارزیابی می‌کنند. آن‌ها می‌گویند قیمت‌های کنونی آخرین محدوده‌های حمایتی بازار سرمایه است اما انتظار بازگشت سریع و کهکشانی ندارند و معتقد هستند برای کسانی که حداقل تا پایان سال جاری قصد سرمایه‌گذارانی دارند بهترین فرصت ورود و کسب سود خوب تا پایان سال است.

پایان هفته خوش بورس برخلاف آغاز آن/ آیا وقت ورود به بورس است؟

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، در هفته‌ای که آغاز به کار همه بازارهای پولی و مالی نزولی بود نماگرهای بازار سهام نیز نتوانستند عملکرد قابل قبولی داشته باشند ، فضای دوگانه و عدم اطمینان به وضعیت موجود سبب شده بود تا سرمایه‌گذاران شاهد آب شدن سرمایه‌های خود در تمامی بازارها باشند. بررسی‌های آماری به وضوح نشان‌دهنده آن است که هرگاه دلار با تقاضای بیشتر مواجه شده همه بازارها در همین راستا سمت و سوی افزایشی پیدا کرده‌اند؛ این شرایط در وضعیت برعکس نیز صادق است. حالا با بالا رفتن نرخ ارز از روز گذشته بازار سرمایه نیز وارد فاز افزایشی شده است اما اینکه این روند افزایشی مقطعی است یا ادامه می‌یابد به مولفه‌های تاثیرگذار بازار وابسته است.

توجه به یک نکته ضروری است که بازار سهام ما بازاری کم عمق و بدون متولی است بازاری که در شرایط هیجانی از ارزش ذاتی خود فراتر می‌رود و خیلی مثبت می‌شود و در شرایط منفی هم به همین منوال عمل می‌کند. به همین دلیل برای خرید سهم باید دقت کرد و همچنین در مقابل، بهترین زمان فروش نیز با کسب سود منطقی باید مدنظر قرار داد، به طور کلی تحلیلگران بر این باورند که قیمت‌های فعلی نقطه مناسبی برای خرید است و به شرط حفظ سهام تا پایان سال جاری قطعا سودهای خوبی نصیب سهامداران می‌شود.

مشخص شدن نتیجه فروش خودرو در سامانه یکپارچه و تاثیر آن بر بازار سرمایه

در حالی که تعداد قابل‌توجهی از ثبت‌نام‌کنندگان در سامانه یکپارچه خودرو انصراف داده‌‌‌اند و سرمایه‌گذاران بازارهایی مانند ارز و سکه نیز با بازاری بی‌ثبات مواجهند تحلیلگران بازه زمانی تا حدودا اواسط تابستان را آخرین پنجره فرصتی برای سرمایه‌گذاری در بورس می‌دانند البته با دید میان‌مدت و حداقل تا پایان امسال. تحلیلگران بنیادی و تکنیکال معتقدند بازار سرمایه نیمه دوم سال روند بسیار متفاوتی خواهد داشت و در ادامه تغییر روندی که از آبان ماه سال گذشته آغاز شده است عددهای بسیار بزرگ‌تری را به خود خواهد دید.

ثبت‌نام مرحله دوم سامانه یکپارچه خودرو را پشت سر گذاشتیم که با بخش اعظمی از انصرافی‌‌‌ها مواجه شد، در مرحله اول نیز بخشی از واریزی‌‌‌ها انجام نشد و برآوردها این است که عددی حدود ۱۰۰ همت در ۲۴ خرداد آزاد شود.

در مرحله اول نیز بعد از آزادسازی شاهد ورود پول سیال و در گردش به بازارها بودیم اما تفاوتی که شرایط فعلی با آزاد شدن وجوه مرحله اول دارد این است که فضای انتظاری دقیقا متضاد و مخالف مرحله اول است و بازارها به طور کلی سرگردان هستند بنابراین احتمالا نقدینگی آزاد‌شده مقداری صبر می‌کند تا شرایط بازارها باثبات‌‌‌تر شود و سپس سرمایه‌گذاری در بازاری را انتخاب می‌کند. به هر حال عددی وجود دارد که بالاخره وارد بازارها می‌شود و بازار سرمایه نیز می‌تواند یکی از این انتخاب‌‌‌ها باشد. بخشی از نقدینگی که وارد مرحله دوم ثبت‌نام خودرو شد در واقع نقدینگی بود که از بازار سهام خارج شده بود.

متغیرهایی که وضعیت بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار میدهد

پس از آزادشدن رقم بلوکه شده برای خرید خودرو، متغیر بعدی که پیش روی بازار سهام است این است که در تیرماه برگزاری مجامع تمام شرکت‌هایی که پایان سال مالی آنها اسفند ۱۴۰۱ است و عمدتا هم شامل شرکت‌های بزرگ می‌شود به اتمام می‌رسد و قیمت سهام آنها تعدیل می‌شود. موضوع بعدی که جلب توجه می‌کند این است که در تیر، مرداد و شهریور بیشترین حجم سررسید شده -حدود ۱۵۰ همت- اوراق بدهی دولتی را داریم که در این فصل باید تعیین‌تکلیف شود. احتمالا در همین بازه تا اواسط تابستان بازارها را مقداری کنترل می‌کنند تا نقدینگی سرگردانی که ساعت به ساعت به آن اضافه می‌شود وارد بازار ملتهبی نشود و به سمت بازار سرمایه بیاید.

گفتنی است کارشناسان معقد هستند که مرحله کنونی شاخص از دید تکنیکالی بسیار حائز اهمیت است و مدت‌هاست با قرارگیری در وضعیت اصلاح زمانی سیگنال‌هایی با محتوای ارزنده بودن سهام برای خرید صادر می‌شود که به نظر می‌رسد درحال حاضر در بهترین حالت قرار دارد.

روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش 26,909 واحدی به 2 میلیون و 182 هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن رشد 10,950 واحدی با رسیدن به رقم 741,364 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش 368 واحدی برروی27,994 واحد ایستاد.

فولاد، فملی، شپنا مثبت‌سازان اصلی بورس بودند و نمادهای وسپهر، زاگرس، آریا بیشترین نقش مثبت در افزایش رقم شاخص فرابورس را داشتند.

خودرو، بانک‌ و انبوه‌سازی به ترتیب با ارزش معامله 729 میلیارد تومان، 669 میلیاردتومان و 390 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر 10,516 میلیارد تومان بود.

در بازار امروز 651 نماد فعال وجود داشت که 404 نماد در مدار مثبت و 157 نماد در مدار منفی معامله شدند. از میان نمادهای منفی 19 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها 100 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.

نمای پایانی بازار در روز چهارشنبه 24 خرداد 1402 :  

2023-06-14 13_40_51-Document1 - Word

*حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

واکنش آمریکا به آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق

 سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: ایران تنها می‌تواند به منظور امور بشردوستانه و دیگر تبادلاتی که مشمول تحریم نباشند به پول‌های خود در عراق دسترسی داشته باشد. آمریکا تبادلات مشابهی را در روالی ادامه‌دار، مطابق قوانین آمریکا و در هماهنگی کامل با دولت عراق تایید کرده است. مایلم به موضوع توافق موقت هم اشاره کنم که کاملا کذب است.

شورای رقابت: عرضه خودرو در بورس کالا باید متوقف شود

شورای رقابت در واکنش به فروش محصولات شرکت بهمن در بورس کالا این اقدام را تخلف دانست و اعلام کرد باید متوقف شود.

اعلام مصوبه‌ی معافیت مالیاتی نقل و انتقال سهام

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، مصوبه هیات وزیران موضوع آیین نامه اجرایی بند (د) تبصره (۱۹) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور پیرامون معافیت مالیاتی نقل و انتقال سهام (مشمول صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشگری، تامین اجتماعی و دستگاه‌های اجرایی) را جهت اجرا به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ارسال کرد.

عرضه خودرو در بورس پابرجاست

«احسان دشتیانه» عضو شورای عالی بورس گفت : آخرین مصوبه شورای عالی بورس برای عرضه خودرو در بورس کالا پابرجاست و طبق ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارهای مالی، هر کالایی در بورس کالا عرضه می شود از شمول قیمت گذاری خارج می شود. تنها یک تبصره در این ماده وجود دارد که آن هم دارو است. تبصره‌ای در قانون مبنی بر مصوبه شورای رقابت وجود ندارد.

ایران در رتبه ۱۸ تولید شکر جهان

 مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران به لحاظ تولید چغندرقند رتبه ۱۱، تولید نیشکر رتبه ۲۱ جهان و تولید شکر رتبه ۱۸ جهان را داراست. پیمان حصادی افزود: کشت بهاره چغندرقند در سال جاری بیش از ۷۰ هزار هکتار انجام شده که با توجه به افزایش عملکرد، تولید نزدیک به پنج میلیون تن محصول را می‌توان پیش‌بینی کرد. عمده کشت این محصول مربوط به استان‌های آذربایجان غربی، خراسان رضوی، کرمانشاه، فارس و همدان است.

 

ارسال نظر

تازه ها