کد خبر 152695

گزارش بورس 21خرداد

کاهش سرعت بورس در شیب نزولی/اگر توافق اجرایی شود وضعیت بورس چگونه خواهد شد؟

پس از آنکه بازار سرمایه روز گذشته را خونین به پایان رساند و شاخص کل در یک روز 3 درصد از ارزش خود را از دست داد ، امروز شاهد معاملات متعادل‌تری بودیم. هرچند که فروشندگان همچنان دست برتر نسبت به خریداران دارند اما سرعت و فشار فروش‌ها کاهش یافته است. تداوم بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران در راستای دخالت سیاست‌گذار در سازوکار بازار سرمایه سبب شده تا در این روزها که بازارهای رقیب (طلا و دلار) با اصلاح قیمتی همراه هستند ، بخشی از جریان نقد به سمت آن‌ها که عمدتا با ریسک کمتری مواجه‌اند، روانه شود. اما اکثر کارشناسان و تحلیلگران بازارها بر این عقیده‌اند در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران در سطح بین‌الملل به دلیل بهبود شرایط تولید و صادرات شرکت‌ها، قطعا بورس برنده اصلی بازارها خواهد بود.

کاهش سرعت بورس در شیب نزولی/اگر توافق اجرایی شود وضعیت بورس چگونه خواهد شد؟

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، با عبور خرداد از نیمه دیگر به پایان سه ماهه اول سال نزدیک می‌شویم. سه ماهه‌ای که حدود یک ماه و نیم آن برای بورس درخشان بود و نصف دیگر آن خاطرات بدی را ساخت. تجربه عملکرد بورس در سال‌های گذشته نشان از آن دارد که این بازار نسبت به اخبار سیاسی و اقتصادی معمولات به صورت سریع واکنش نشان نمی‌دهد (برعکس خبرهای بد!) بنابراین اخبار مثبت درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در عراق تاحدودی می‌تواند اخبار منفی زیان خودروسازان را تحت‌الشعاع قرار دهد. همچنین اگر اخباری که پیرامون مذاکرات ایران با سایر کشورها منتشر می‌شود به حقیقت بپیوندد، بهبود شرایط تولید در کشور و به دنبال آن افزایش صادرات رخ خواهد داد که این موارد اقبال را به سمت بورس می‌کشاند.

رهبر معظم انقلاب در روز جاری برای بازدید از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در جمع مسئولان حاضر شده بودند و در سخنانی اشاره نمودند «توافق اشکالی ندارد اما زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای نباید دست بخورد.» سخنان رهبر سیگنال مثبتی را برای مذاکرات صادر کرده است. پس از مخابره شدن عبارت فوق نیز قیمت دلار در بازار آزاد با نوساناتی وارد کانال 47 هزار تومانی شد.

هیچ یک از اتفاقات و تصمیمات اخیر تاثیر مثبت برای بورس به همراه نداشت

 مهم‌ترین اخبار سیاسی تاثیرگذار بر بازار بحث بازگشایی سفارت عربستان در ایران، احتمال آزادسازی حدود ۲۴میلیارد دلار از پول‌های بلوکه‌شده ایران و سفر دکتر فرزین به آمریکا بود. تمام این نشانه‌ها احتمال گشایش‌های جهانی را برای ایران در سطح بین‌الملل افزایش داد و به ظن کارشناسان این موارد باعث شد ما شاهد خروج سرمایه از بازار سهام باشیم. با توجه به اینکه احتمال کاهش نرخ دلار می‌رفت، بر اساس احتمالات قیمت دلار کانال ۵۰هزار تومان را نیز از دست داد. با توجه به اینکه به صورت سنتی بازار دلار رقیب بازار سرمایه است، در نتیجه این کاهش ما شاهد خروج سرمایه از بورس بودیم. یکی دیگر از عوامل بسیار مهم که بازار سرمایه را تحت‌تاثیر قرار داده معرفی ابزارهایی به عنوان پیش‌نیاز برای دوطرفه شدن بازار سرمایه بود که با توجه به عمق کم بازار سرمایه و عدم وجود بلوغ کافی برای دو‌طرفه شدن، به ظن بسیاری از کارشناسان این اقدام نیز اقدام مثبتی ارزیابی نشد.

به‌نظر می‌رسد سناریو کاهش نرخ ارز و ورود آن به کانال ۴۰‌هزار‌تومانی در روز‌های گذشته، با وجود تشکیل صف‌های فروش نسبتا هیجانی گروه‌های مختلف با لیدری گروه خودرویی عوامل کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار بورس و برتری فروشنده‌ها به خریداران باشد. بر این اساس باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده نرخ ارز چه واکنشی از خود نشان خواهد داد و معامله‌گران نیز با کاهش فشار روانی صف‌های فروش در انتظار واکنش سیاستگذاران به مصوبه و نامه اخیر گروه خودروسازی خواهند بود. بر اساس تحلیل تکنیکال، کانال ۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار‌واحدی می‌تواند کانال حمایتی بسیار پرقدرتی برای بازگشت بازار به روزهای کهکشانی و اوج باشد.

روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با کاهش 6848 واحدی به 2 میلیون و 208 هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افت 2177 واحدی با رسیدن به رقم 748,635 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش 29 واحدی برروی 28,031 واحد ایستاد.

میدکو، فولاد، فملی منفی‌سازان اصلی بورس بودند و نمادهای دی، صبا، مادیرا بیشترین نقش منفی در کاهش رقم شاخص فرابورس را داشتند.

خودرو، فلزات اساسی و بانک‌ها به ترتیب با ارزش معامله 749 میلیارد تومان، 456 میلیاردتومان و 442 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر 7479 میلیارد تومان بود.

در بازار امروز 642 نماد فعال وجود داشت که 255 نماد در مدار مثبت و 292 نماد در مدار منفی معامله شدند. از میان نمادهای منفی 57 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها 66 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.

نمای پایانی بازار در روز یکشنبه 21 خرداد 1402 :  

1402-03-21 12_43_22-Bourse View — Mozilla Firefox

*حاشیه‌ی بازار و اخبار موثر*

 

نامه معرفی وزیر پیشنهادی صمت اعلام وصول شد

نامه معرفی عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی دولت برای صمت در جلسه علنی مجلس اعلام وصول شد.

ارز خودروسازان این هفته تامین می‌شود

معاون حمل و نقل وزارت صمت گفت: ارز مورد نیاز خودروسازان بر اساس توافقات انجام شده میان وزرات صمت و بانک مرکزی این هفته تامین خواهد شد.در دوماه نخست امسال رشد ۴۵ درصدی تولید خودرو در کشور داشته‌ایم.خودروسازان داخلی بیشتر از ۱.۵ میلیون دستگاه تعهد پیش فروش براساس ثبت نام متقاضیان در طرح یکپارچه خودرو داشته‌اند.

واگذاری امور تعیین سقف ارزی شکر به دفتر خدمات بازرگانی به دلیل نوسانات نرخ جهانی

مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، از واگذاری امور تعیین سقف ارزی چای و شکر به این دفتر خبر داد.میثم جاهدی افزود: شورای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت توسعه بازرگانی به دلیل تغییر نرخ جهانی و مسایل حادث شده در بازار شکر، اقدام به واگذاری تعیین سقف ارزی واردات شکر به دفتر خدمات بازرگانی (تجارت خارجی) به عنوان دفتر تخصصی این امر کرد.

انصراف ۵۰ درصدی متقاضیان خودروهای مونتاژی

مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه خودرو گفت:تعدادی از افرادی که که در مرحله نخست فروش خودرو در سامانه یکپارچه شرکت کرده‌اند با توجه به فراخوان شرکت‌های خودروساز اقدام به پرداخت وجه خودرو نکرده‌اند که همین امر باعث خالی شدن ظرفیت‌ها شده است.

درمحصولات داخلی عدم واریز وجه از سوی متقاضیان ۲۰ درصد و در خودروهای مونتاژی این آمار به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.

 

 

ارسال نظر

تازه ها