کد خبر 151836

گزارش بورس 3 خرداد 1402

بورس در حالت تردید و تعادل/آخرین روز معاملاتی هفته، روز پالایشی‌ها بود

بورس اوراق بهادار پس از عبور از فاز اصلاحی خود هر روز را در مدار یک گروه پشت سر می‌گذارد. یک روز به واسطه انتشار گزارش یا صورت مالی گروه بانکی مورد توجه قرار می‌گیرد، یک روز خودرویی‌ها بر سر زبان‌ها می‌افتند و روز دیگر (مثل امروز) به واسطه قیمت جهانی نفت گروه پالایشی و پتروشیمی مورد توجه قرار می‌گیرند. به هر رو می‌توان گفت بورس فعلا در حالت تردید و تعادل به سر می‌برد و اصلاح زمانی آن همچنان ادامه دارد.

بورس در حالت تردید و تعادل/آخرین روز معاملاتی هفته، روز پالایشی‌ها بود

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، آخرین روز معاملاتی هفته با برتری نمادهای پالایشی و پتروشیمی و به حاشیه رفتن نمادهای بانکی و خودرویی به پایان رسید. فلزی‌ها هم که مدت‌هاست به عنوان لیدر شناخته نمی‌شوند و در گوشه رینگ با نوسانات مثبت و منفی همراه هستند. گفتنی است بازدهی شاخص کل در هفته جاری مثبت 1 درصد بود.

بازار درحال سنجش شرایط برای شروع رشد دوباره

به گفته تحلیلگران بازار سرمایه، به نظر می‌رسد در شرایط فعلی بازار در حال سنجش شرایط است، به دلیل مداخلاتی که انجام شد بازار در یک بازه کوتاه‌مدت رشد خیلی خوبی داشت اما در کوتاه‌مدت ارزش شرکت‌ها با سودآوری در این مقطع زمانی همخوانی نداشت و با رسیدن گزارش‌های ۳ و ۱۲ماهه این چرخه در حال روغن‌کاری است.  باید توجه داشت که بازار در حال تغییر الگوهای فکری حاکم در سه سال گذشته است. اینکه بازار بداند روند و چرخه سودآوری شرکت‌ها در حال تغییر و بهبود است باعث می‌شود  در نهایت الگویی که ما به دنبال آن هستیم رخ ‌دهد و تغییر روند فرسایشی حادث شود.

موضوعی که باعث شده بعد از یک شوک قیمتی سریع بازار در رکود قیمتی قرار بگیرد، همان نکته‌ای است که به آن اشاره شد، سرعت رشد بازار در این مقطع مقداری سریع‌تر از سرعت رشد سودآوری شرکت‌ها بود و این باعث شده اکنون چرخه بازار مقداری کند شود؛ اما اتفاق نگران‌کننده‌ای در بازار نیفتاده و این را به فال نیک می‌گیرم. این وضعیت باعث می‌شود نماگر اصلی بازار بتواند خود را بالای کانال ۲میلیون واحد تثبیت کند و با داده‌های جدید شرایط در نهایت بهتر می‌شود. از این موضوع نمی‌توان گذشت که همچنان ریسک اصلی بازار سرمایه تصمیم‌گیری‌های اقتصادی است.

ابهامات این حوزه همچنان زیاد است و هزینه‌هایی که دولت به صنایع تحمیل می‌کند همچنان بر سر بازار سرمایه وجود دارد. اما در‌هر‌حال شرایط فعلی بازار شرایطی است که بازار در واقع بخشی از رشد سریع خود را با اصلاح قیمتی زمانی جبران می‌کند تا خود را با اطلاعات جدید مطابقت دهد. این نگران‌کننده نیست و حتی می‌تواند فرصتی برای اصلاح پرتفو بر اساس داده‌های جدید بازار باشد. کاهش حجم و ارزش معاملات و افت یک‌هفته‌ای سریع بازار نماگر این است که بازار در کوتاه‌مدت رشد دفعتی و سریعی را نخواهد داشت.

پایین بودن ارزش معاملات خرد سیگنال منفی به شمار می‌رود؟

در جا زدن نماگر اصلی بازار در کانال دو‌میلیون و ۳۰۰‌هزار واحد یک نکته قابل‌تامل را مطرح می‌کند. با توجه به روند نزولی ارزش معاملات خرد سهام،‌ خریدهای صورت‌گرفته در بازار چندان قدرتمند نبوده است. بر این اساس برخی گمانه‌زنی‌ها از شرایط کنونی حاکی از آن است که تکرار عملکرد مثبت بورس تهران در آینده چندان خوش‌بینانه نیست. کاهش بیش از ۲00‌درصدی ارزش معاملات خرد روزانه نسبت به نیمه اول اردیبهشت‌ماه آن هم بعد از یک موج رونق،‌ می‌تواند نشان‌دهنده تضعیف طرف تقاضا و پررنگ‌ شدن سناریو‌های اصلاح قیمت در کوتاه‌مدت باشد. اما از سوی دیگر برخی کارشناسان بر این باورند که کاهش ارزش معاملات خرد از محدوده 16هزار میلیارد تومانی و رسیدن این متغیر به سطح 7هزار میلیارد تومان به دلیل استراحت و اصلاح بازار است و نمی‌توان این مهم را به معنی نبود اقبال به بورس دانست.

روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش 15,171 واحدی به 2 میلیون و 345 هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش 1767 واحدی با رسیدن به رقم 792,907 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با کاهش 4 واحدی برروی 29,492 واحد ایستاد.

شبندر، شپنا، شتران مثبت‌سازان اصلی بورس بودند و نمادهای وسپهر، شگویا، فغدیر بیشترین نقش منفی در کاهش رقم شاخص فرابورس را داشتند.

خودرو، فرآورده نفتی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله 1112 میلیارد تومان، 964 میلیاردتومان و 750 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر 12,160 میلیارد تومان بود.

در بازار امروز 651 نماد فعال وجود داشت که 261 نماد در مدار مثبت و 321 نماد در مدار منفی معامله شدند. از میان نمادهای منفی 53 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها 72 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.

نمای پایانی بازار در روز چهارشنبه 3 خرداد 1402 :  

1402-03-03 12_40_31-Bourse View

*حاشیه‌ی بازار *

درآمد ۱۷.۵ همتی ۶ خودروساز از عرضه در بورس کالا

فروش خودرو در بورس کالا اگرچه عرضه‌کننده خودرو را منتفع کرد، با این حال سمت تقاضا نیز از سود این نوع عرضه بی‌نصیب نبود. مستندات وزارت صمت در این زمینه حکایت از آن دارد که سال گذشته در مجموع ۶۸هزار و ۱۲۵دستگاه خودرو در بورس کالا عرضه شده که درآمد خودروسازان از مابه‌التفاوت قیمت فروش کارخانه و بورس ۱۷هزار و ۴۴۷میلیارد تومان بوده است.

گرچه میزان خودروهای عرضه‌شده در بورس کالا و به تبع آن سود حاصل از آن چندان قابل‌توجه نبوده اما فروش خودرو در بورس که با مکانیزم عرضه و تقاضا نیز بوده، راهی است که می‌توانست زیان خودروسازی را کاهش دهد یا حتی تولید را با سود همراه کند.

اسلامی: مطابق موازین آژانس و پادمان کار می‌کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت:ایران مطابق موازین آژانس و پادمان کار می‌کند و هر زمان بخواهد فعالیتی انجام دهد، تنظیماتش را با آژانس برقرار و مطابق آن عمل می‌کند.

مخالفت دولت با حذف نرخ تسعیر ارز / بهادری جهرمی: نرخ بانک مرکزی تغییر نمی کند

بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز دولت گفت: این یک مسأله حقوقی متداول است که مصوبات هیات دولت در هیات تطبیق مصوبات مجلس بررسی می‌شود و اگر خلاف قانون باشد، مجلس اعلام میکند و دولت هم یا اصلاح می‌کند و یا مصوبه لغو می‌شود.

تشخیص مجلس این بوده که این مصوبه باید لغو شود‌؛ قانون تعیین نرخ تسعیر ارز را بر عهده بانک مرکزی گذاشته و همین فرایند الان وجود دارد. مصوبات بانک مرکزی لازم‌الاجراست و فقط مسأله مجلس این بوده دولت نمی‌تواند نرخ ثابتی را مشخص کند و بانک مرکزی با صلاحیت قانون نرخ را مشخص می‌کند.

 

 

ارسال نظر

تازه ها