کد خبر 150544

گزارش بورس 10 اردیبهشت 1402

مولفه‌های اثرگذار بر روند صعودی بورس تقویت شدند / نگاهی به وضعیت شاخص کل از دید تکنیکال

در ادامه روزهای خوبی بورسی، معاملات در دهمین روز اردیبهشت‌ماه نیز در مدار سبز به پایان رسید. تحلیلگران معتقدند بازارهای موازی ارز، طلا، مسکن و خودرو در این مقطع راه سختی برای رقابت با بورس در پیش دارند. چرا که برخلاف بازارهای نام‌برده که در دو سال گذشته افزایش‌های قابل توجهی را پشت سر گذاشتند، بورس در ابتدای مسیر صعودی پس از یک روند فرسایشی دو ساله قرار دارد ، پس به نظر می‌رسد گوی سبقت در دست بازار سهام باشد.

مولفه‌های اثرگذار بر روند صعودی بورس تقویت شدند / نگاهی به وضعیت شاخص کل از دید تکنیکال

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، پس از به پایان رسیدن اولین ماه از سال 1402 و شروع انتشار گزارش‌ عملکرد شرکت‌ها، یک عامل تاثیرگذار دیگر هم به سایر عوامل مثبت اضافه شد. گزارش عملکرد فروردین به طور معمول به دلیل تعطیلات زیادی که در آن وجود دارد، از نظر ارقام درآمدی با سایر ماه‌ها فاصله دارد. اما در گزارشات امسال این امر کمتر دیده می‌شود و به نظر می‌رسد تعطیلات امسال تاثیر بسزایی در میزان فروش شرکت‌ها نداشته است. معمولا جمع مبلغ فروش شرکت‌ها در فروردین نسبت به اسفند حدود 30 درصد نسبت به شرایط عادی افت دارد اما در سال جاری در بسیاری از صنایع شاهد افت نبودیم و در مجموع وضعیت مناسبی از درآمدزایی دیده می‌شود. بدین ترتیب روند رو به رشد درآمدزایی در شرکت‌ها نیز به سایر عوامل موثر بر بورس اضافه شده و حرکت صعودی بازار را تقویت می‌کند.  

تداوم روند صعودی تا کی ادامه دارد؟

اگر بخواهم مقداری ریزتر به مولفه‌های رشد بازار نگاه کنم یکی از مهمترین مولفه‌ها جریان ورود نقدینگی حقیقی به بازار است. از ابتدای سال جاری یک روند مداوم ورود نقدینگی حقیقی به بازار شکل گرفته است و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان پول توسط افراد حقیقی به بازار وارد شده است.

نگاهی به شاخص‌ هم‌وزن نیز نشان می‌دهد همبستگی قوی میان روند صعودی این شاخص و ورود پول وجود دارد، بنابراین می‌توان خوش‌بین بود مادامی که ورود نقدینگی پرقدرت به بازار ادامه دارد و این ورود دچار اخلال نشده ، روند صعودی در کلیت بازار حکم فرماست.

شاخص از دید تکنیکال

نماگر اصلی تالار شیشه‌ای از تاریخ 8 آذر 1401 در یک مدار صعودی قرار گرفت، به‌طوری‌که از آن زمان تاکنون شاخص‌کل سه موج رشد و افت را پشت‌سر گذاشته و هم‌اکنون در نیمه اول دامنه موج چهارم که همان مرحله رشد است قرار دارد. علاوه‌بر این دماسنج اصلی بورس اوراق‌بهادار تهران از روزهای پایانی سال‌گذشته تاکنون بدون اصلاح با رشد همراه بود؛ این در حالی است که چنین روندی که با رونق ارزش معاملات خرد و افزایش چشمگیر ورود پول حقیقی‌‌‌‌‌‌های بازار همراه بود، لذا با توجه به خروج تند و تیز شاخص‌کل از کانال مثبت خود و نزدیک‌شدن به سطح مقاومت قوی روانی 2‌میلیون و 500‌هزار‌واحدی، این سناریو نمایان می‌شود که بازار ممکن است با یک اصلاح 25‌درصدی رشد اخیر (اصلاح تا سطح 1/ 2میلیون واحد) خود روبه‌رو شود. این روند سری‌‌‌‌‌‌های زمانی افت و خیز بازار را می‌توان در رفتار سینوسی تغییرات شاخص‌کل از سال‌99 تاکنون مشاهده کرد. این موضوع نشان از آن دارد که بازار می‌تواند با تمایلات مثبت یا در روندی با رنج مثبت اردیبهشت را به پایان برساند، اما در این میان موقعیت حساس و روانی بازار به‌منظور شناسایی سود بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد بورسی می‌تواند این روند مثبت را در مرحله اول تا حدودی تضعیف کند. علاوه‌بر این در صورتی‌که از سال‌99 تاکنون روند نماگر یادشده را در یک کانال قرار دهیم، درمی‌یابیم که شاخص همچنان می‌تواند به روند صعودی خود ادامه دهد، اما از آنجایی‌که بازار ارز نیز با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌است این احتمال می‌تواند افزایش یابد و اصلاح بازار را برای مدت یک الی دو هفته به تاخیر بیندازد، در مقابل گفته می‌شود با توجه به انتظارات تورمی در جامعه و انتظارات مثبت و سودآوری از فرارسیدن مجامع بسیاری از شرکت‌های بورسی می‌تواند تاخیر اصلاح بازار را تایید کند، اما گفته می‌شود که چنین اصلاحی ذات بازار و رفتار منطقی و قابل تحلیل شونده‌شدن بازار است که دیر یا زود رخ خواهد داد و پتانسیل جدید برای رشد مجدد را جذب خواهد کرد.

روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس با افزایش 40,801 واحدی به 2 میلیون و 479 هزار واحد رسید، شاخص هم‌وزن افزایش 15,566 واحدی با رسیدن به رقم 816,527 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با رشد 583 واحدی برروی 30,954 واحد ایستاد.

فولاد، فملی، تاپیکو مثبت‌سازان اصلی بورس و کگهر، آریا، هرمز مثبت‌سازان اصلی فرابورس بوده‌اند.

خودرو، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با ارزش معامله 2021 میلیارد تومان، 1705 میلیاردتومان و 1195 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشته‌اند.

ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی در بازار امروز برابر 20400 میلیارد تومان بود.

در بازار امروز 655 نماد فعال وجود داشت که 453 نماد در مدار مثبت و 122 نماد در مدار منفی معامله شدند. از میان نمادهای منفی 6 نماد افت بیش از 4 درصدی داشتند و از میان مثبت‌ها 179 نماد با رشد بیش از 4 درصدی همراه بودند.

نمای پایانی بازار در روز یکشنبه 10 اردیبهشت 1402 :  

1402-02-10 13_26_50-Bourse View

*حاشیه‌ی بازار *

واردات خودروهای کارکرده مبتنی بر "ثبت سفارش" و اعلام "منشاء ارز" مورد تایید بانک مرکزی است

روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد، پیرو ارائه لایحه دو فوریتی الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو توسط ریاست جمهوری به مجلس شورای اسلامی به منظور تسهیل شرایط واردات خودرو به ویژه واردات خودروهای کارکرده، بدینوسیله اعلام می گردد:در صورت تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی و براساس ایین نامه اجرایی ان که با همکاری وزارت صمت و سایر دستگا‌ه‌های ذیربط تهیه خواهد؛ شرایط واردات خودرو‌های کارکرده مبتنی بر "ثبت سفارش" توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و اعلام "منشاء ارز" مورد تایید بانک مرکزی تهیه و ابلاغ خواهد شد.

شورای رقابت: خودروسازان موظف به پرداخت سود مشارکت نیستند

شورای رقابت در پاسخ به شکایات مردمی و رفع ابهامات مطرح شده در خصوص نحوه اجرای مصوبه 473، شورای رقابت در جلسه 563 خود به این دلیل که در برخی قراردادهای منعقده بین خریداران و خودروسازان سود مشارکت پیش‌بینی گردیده است، تبصره‌ای اصلاحی به مصوبه مذکور الحاق کرد. متن تبصره مصوبه 473 به این شرح است:

در مواردی که قراردادهای منعقده سود مشارکت پیش‌بینی گردیده است، اینگونه قراردادها نیز مشمول مفاد مصوبه 473 بوده و سود مشارکت لحاظ نخواهد شد.

گفتنی است: شورای رقابت در مرداد ماه سال 1400 طی مصوبه 473 اظهار می‌دارد: چنانچه مراجع ذیصلاح در رابطه با خودروهای انحصاری مشمول دستورالعمل قیمت شورا، با پیش فروش خودرو موافقت کنند به نسبت مبلغ پرداختی بابت پیش‌پرداخت، هر مشتری درصدی از قیمت رسمی خودرو را در زمان ثبت نام (نسبت به قیمت کارخانه) پرداخت کرده است در اینصورت سهمی از خودرو که پیش پرداخت آن قبلاً انجام شده مشمول هیچگونه تورم قیمتی احتمالی نخواهد شد و صرفاً بقیه سهم باقیمانده مشمول تورم بخشی احتمالی خواهد بود.

صادرات خوراک دام و طیور ممنوع شد

 سید جمال مدرسی دره سرپرست دفتر توسعه صادرات معاونت توسعه بازرگانی وزرات جهاد کشاورزی در نامه ای نوشت:با عنایت به واردات مواد اولیه تولید خوراک دام و طیور با ارز نیمایی با نرخ رسمی و ضرورت بازنگری در سیاست ها و برنامه های صادراتی، صادرات خوراک دام، طیور با کد تعرفه های23099090 و2309050 از تاریخ 9 اردیبهشت ماه 1402 متوقف اعلام می‌شود.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: شایان ذکر است شرکت هایی که دارای موافقت اولیه از جلسات قبلی کمیته برای صادرات هستند نیز موظفند صادرات خود را متوقف نمایند.

قیمت جهانی شکر به بالاترین رقم در ۱۱ سال اخیر رسید

داده‌های معاملاتی نشان می‌دهد که قیمت شکر خام در هفته جاری میلادی به بالاترین رقم خود در طول 11 سال گذشته رسیده است. تحلیلگران افزایش قیمت شکر را با رشد تقاضای جهانی مرتبط می‌دانند که پس از همه‌گیری کووید-19 همچنان در حال بهبود است، اما همچنین به کاهش تولید و چشم‌انداز تولید پایین در کشورهای عمده تولیدکننده شکر اشاره کرده‌اند که باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود.

 

ارسال نظر

تازه ها