گزارش بورس 27 اسفند 1401
سال پرفراز و نشیب اقتصاد ایران به خط پایان نزدیک میشود / استارت جبران جاماندگی بورس از سایر بازارها برای سال آتی زده شد؟
روزهای پایانی سال 1401 درحالی سپری میشود که بازار سرمایه دومین سال جاماندگی از سایر بازارها را پشت سر گذاشته است. سال جاری با انبوهی از خاطرات تلخ و شیرین برای سرمایهگذاران به خط پایان نزدیک میشود؛ روز جاری شاهد جهش قابل توجه شاخص کل و عبور از کانال 1.9 میلیون واحدی بودیم ، جهش امروز بورس امیدهای سرمایهگذاران برای کسب صعودهای بیشتر طی سال آتی را بیشتر کرده است.

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، پرونده پرحاشیه بورس 1401 به خط پایانی نزدیک است و با جهش بیش از 80 هزار واحدی شاخص کل در روز جاری امیدها برای یک روند صعودی در فروردین 1402 تقویت شده است.
پایان رخوت دو ساله بورس
مهمترین اتفاق بازار سرمایه در سالی که گذشت بحث آزادسازی نرخ دلار نیمایی بود که امروز تحت عنوان دلار مبادلهای اطلاق میشود و رشد جهشوار آن نسبت به عددی که ماهها توسط رئیس جدید بانک مرکزی تثبیت شده بود در نهایت رخ داد. به نظر من با توجه به قیمت فعلی دلار بازار آزاد و ارزش واقعی دلار و همچنین افزایش نرخ نیمایی دلار، بازار سرمایه هنوز خود را با واقعیتهای اقتصادی درون خود و سودسازی شرکتها هماهنگ نکرده است؛ این در حالی است که بازار سرمایه در ماههای گذشته رشد خوبی را به ثبت رسانده است. با توجه به قیمت فعلی دلار نیمایی و تاثیر آن به صورت مستقیم بر افزایش سودآوری بخش عمدهای از شرکتهای بورسی، کماکان جای رشد در بازار سرمایه وجود دارد. همه این موارد به موازات جاماندگی بازار سرمایه نسبت به بازارهای رقیب خود است که رشدهای جهشواری را در سال جاری داشتند و منجر به جاماندگی سهامداران بازار سرمایه شدند.
آیا بازار بیش از تورم رشد خواهد کرد؟
اولین موضوعی که میتواند در سال 1402 و همچنین سالهای آتی روی بازار سرمایه تاثیرگذار باشد روابط بین الملل است. چنانچه گشایشی در روابط تجاری بینالملل شاهد باشیم میتوانیم انتظار رشد در بازار را داشته باشیم. سایر متغیرهای اثرگذار بر بازار سرمایه از جمله افزایش قیمت دلار، افزایش ارزش جایگزینی شرکتها، سودآوری شرکتها، کاهش قدرت پول ملی، تورم و سایر محرکهایی که همواره باعث میشوند بازار سرمایه سمتوسوی مثبتی در پیش گیرد نیز در سالی که پیش روست اثر خود را روی بازار میگذارند و بازار ما خواهناخواه به این دلایل مثبت خواهد شد ولی این مثبتها به معنای پیشی گرفتن از تورم نیست.
روند معاملات بازار امروز چگونه بود؟
شاخص بورس با افزایش 84,770 واحدی به 1 میلیون و 905 هزار واحد رسید، شاخص هموزن افزایش 21,289 واحدی با رسیدن به رقم 575,478 واحد را تجربه کرد و شاخص فرابورس با افزایش 806 واحدی به 23,890 واحد رسید.
فملی، فارس، شپنا در صدر مثبتسازان بورس قرار داشتند و نمادهای آریا، کگهر، بپاس بیشترین اثرگذار مثبت بر شاخص فرابورس بودند.
خودرو، محصولات شیمیایی و فرآرده نفتی به ترتیب با ارزش معامله 883 میلیاردتومان، 756 میلیارد تومان و 612 میلیارد تومان برترین صنایع در بازار امروز بودند که بیشترین حجم معامله را داشتهاند.
شستا، شپنا، فملی بیشترین خالص خرید حقیقیها و خبنیان، وبانک، ساوه بیشترین خالص خرید حقوقیها در روز جاری بوده است.
ارزش معاملات در مجموع بازار امروز به 61133 میلیاردتومان رسید که 18 درصد از آن برابر 10845 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی قابل معامله اختصاص داشت.
از 623 نماد فعال در بازار امروز، 558 نماد با افزایش قیمت معامله شدند که 377 نماد رشد بیش از 4 درصدی داشتند، 46 نماد در مدار منفی قرار داشتند.
نمای پایانی بازار در روز شنبه بیست و هفتم اسفند 1401:
*حاشیهی بازار *
خرید راهبردی بجای قیمتگذاری دستوری دارو
نجفیعرب، رییس فدراسیون اقتصاد سلامت گفت: در کمیسیون ماده ۲۰ قیمتگذاری دارو ۵ نفر حضور دارند که ۴ نفر از آنها شخصیت حقوقی وابسته به دولت هستند و یکنفر دیگر هم منصوب وزیر بهداشت است.
بجای قیمتگذاری دستوری دارو باید سازمانهای بیمه گر را مکلف به خریدهای راهبردی کرد و بطور مثال سازمانی نظیر تامین اجتماعی میتواند از طریق مناقصه، خریدهای لازم را انجام دهد.
موفقیتهایی در عرصه دیپلماسی حاصل شد؛ خبرهای خوشی در سال جدید به مردم نوید میدهم
وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد ما خوشبختانه سال جدید را در شرایطی آغاز می کنیم که موفقیت هایی در عرصه دیپلماسی حاصل شده و این موفقیت ها بیش از آنچه تاکنون اطلاع رسانی شده رقم خواهد خورد و به آینده بسیار خوشبین هستیم و خبرهای خوش در سال جدید رو به مردم عزیزمان نوید می دهم.
عراق مقصد بعدی سفر شمخانی
عراق به عنوان دومین شریک تجاری ایران، مقصد بعدی سفر دریابان شمخانی پس از چین و امارات است.
حفظ و ارتقاء مبادلات تجاری بیش از ۱۰ میلیارد دلاری با عراق نیازمند رفع برخی چالشهای امنیتی تحمیل شده به روابط دو کشور، تسریع در اجرای توافقات اقتصادی و روانتر شدن همکاریهای بانکی است.
تولید ۱.۵ میلیون تن شکر امسال در کشور
مجری طرح گیاهان قندی گفت: امسال حدود ۱.۵ میلیون تن شکر در کشور تولید و عرضه شده است.
پیمان حصادی افزود: با پیگیری به عمل آمده قیمت شکر و متعاقب آن قیمت چغندرقند متناسب با قیمت تمام شده آن اصلاح و افزایش مییابد تا در سال آینده کشاورزان و پیمانکاران چغندرقند در صورت کشت این محصول متضرر نشده و نسبت به کشت سایر محصولات از حاشیه سود مناسبی هم برخوردار شوند.
نرخ تسعیر ارز بانکها ابلاغ شد
نرخ تسعیر اقلام پولی داراییها و بدهیهای ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در گزارشگری مالی منتهی به اسفندماه 1401 برای هر یورو معادل 265،000 ریال و برای هر دلار آمریکا معادل 250،000 ریال و سایر اسعار بر مبنای نرخ برابری آن به یورو تعیین شد.
اولویت تخصیص خودروی وارداتی برای۳۴ هزار نفر مشخص شد
مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با وجود ثبتنام بیش از ۱۲۰ هزار نفر در طرح واردات خودرو، اما در عمل با توجه به اشتباهات افراد و همچنین اشتباهات بانکها در وکالتی کردن حسابها، در مجموع برای حدود ۳۴ هزار نفر اولویتها مشخص و به آنان اعلام شده است.