زیان یک تریلیون و 200 میلیارد دلاری 50 شرکت معدنی اول دنیا در بازار سهام
بر اساس گزارشهای منتشر شده ارزش بازار 50 شرکت معدنی اول دنیا در بازارهای سهام در سه ماهه دوم سال بیش از 1 تریلیون و 200 میلیارد دلار آب رفت.
به گزارش بخش بینالملل پایگاه خبری بااقتصاد، بعد از سه ماههی دوم بسیار سخت و شدید سرمایهگذاران در 50 شرکت اول معدنی دنیا اکنون در وضعیت عقبنشینی کامل قیمتی و بیثباتی بسیار شکننده در بازار سهام هستند.
نوسان شدید در بازار فلزات و معادن در سه ماهه دوم سال بسیار تشدید شد و بعد از اینکه در ماه مارس شاهد رکوردشکنی قیمتی این کامودیتیهای صنعتی بودیم، مس، نیکل، آلومینیوم، روی و قلع در سه ماهه منتهی به ژوئن در یک مسیر نزولی دراماتیک قرار گرفتند.
مس اکنون در کمترین حد قیمتی خود نسبت به ماه نوامبر معامله میشود و سنگآهن بعد از اینکه سال گذشته همین زمان به نقطه 200 دلار در هر تن رسیده بود اکنون به طرز بسیار بیرحمانهای در آستانه دو رقمی شدن قرار گرفته است.
سال گذشته موجودی ذخایر فلزات صنعتی حدود 2 میلیون و 400 هزار تن بود و اکنون به 700 هزار تن رسیده اما با این حال قیمت این فلزات همچنان در حال کاهش است. طلا نیز اکنون در مسیر تضعیف شدید قرار گرفته و در حال حاضر در کمترین حد 9 ماه اخیر خود معامله میشود.
بعد از حاکم شدن ترس و هراس در سه ماهه دوم، 50 شرکت معدنی اول دنیا در مسیر سه ماهه دوم حدود 383 میلیارد دلار از ارزش خود را از دست دادند و اکنون حدود 1 تریلیون و 370 میلیارد دلار ارزش دارند و این در حالیست که در انتهای ماه مارس ارزش این 50 شرکت بزرگ معدنی دنیا حدود 1 تریلیون و 750 میلیارد دلار بود.
برای فهم اینکه بازار فلزات اساسی در سه ماهه دوم سال چقدر نوسانی بوده و نسبت به بالاترین حد 52 هفته اخیر در بازار سهام که در انتهای مارس تجربه شد چه وضعیتی برای کامودیتیها از آن زمان تاکنون ایجاد شده کافی است اشاره کنیم که این 50 شرکت در نتیجه افت شدید قیمتی حدود 1 تریلیون و 260 میلیارد دلار از ارزش خود در بازار سهام را در بازارهای بورس دنیا از دست دادهاند. همچنین ارزش بازار سهام 10 شرکت اول دنیا مجموعا حدود 600 میلیارد دلار آب رفت و در این میان شرکت BHP بدترین عملکرد را ثبت کرده است.
مس یکی از فلزاتی بود که بیشترین ضربه را در سه ماهه دوم سال به دلیل افت قیمتی خورد و اکثر زیانها نیز طی چند هفته اخیر ایجاد شده است. «فریپورت» که بعد از کودلکوی شیلی بزرگترین تولیدکننده مس دنیا به شمار میرود از ابتدای سال تاکنون حدود 30 درصد از ارزش خود را از دست داده در حالی که شرکتهایی مانند «سوثرن کاپر»، «آنتوفاگاستا»، «فرست کوانتوم» و «ژیانگ ژی» مجموعا حدود 20 دصد از ارزش خود را از دست دادند.
شرکت گلنکور که سال گذشته در ده شرکت اول دنیا هم حضور نداشت در پایان ماه ژوئن توانست از شرکت معدنی واله برزیل پیشی بگیرد و تبدیل به سومین شرکت معدنی با ارزش دنیا شود. گلنکور بر خلاف همتایاناش تولید زغالسنگ را کاملا از رده خارج نکرد و توانست اوج قیمتی تاریخ را برای این محصول تجربه کند. بحران انرژی نه تنها باعث اقبال شرکتهای دنیا به استفاده از زغالسنگ برای تولید انرژی شد بلکه قیمت این محصول به دلیل افزایش تقاضا سر به فلک گذاشت و شرکت گلنکور توانست درآمد هنگفتی را فقط از بخش زغالسنگ کسب کند.
شرکتهای زغالسنگ در شاخص معادن بهترین عملکرد را از خود به جا گذاشتند و برخی از شرکتهای چینی مانند «شانگ ژی کول» و «یانژو کول» توانستند حتی بیش از 65 درصد رشد قیمت را تجربه کنند. بزرگترین شرکت تولیدکننده زغالسنگ دنیا یعنی «کول ایندیا» نیز از بازار گاوی زغالسنگ بهره زیادی برد و فقط در سال 2022 بیش از 20 درصد به ارزش خود اضافه کرد.
انتهای خبر