شاخص سهام آزاد شناور چه کاربردی دارد؟
شاخص سهام آزاد شناور در میان سایر شاخصهای بزرگ و مهم بورسی، برای بررسی قسمتی از معاملات بازار استفاده میشود که از قدرت نقدشوندگی بالاتری برخوردار هستند.
سهام شناور آزاد (Free Float) بخشی از سهام یک شرکت سهامی اطلاق میشود که دارندگان آن آماده عرضه و فروش آن بخش از سهام هستند و انتظار میرود در آیندهای نزدیک قابل معامله باشد. مالکان سهام شناور آزاد قصد ندارند با حفظ آن در مدیریت شرکت مشارکت کنند.
برای محاسبه سهام شناور آزاد باید ترکیب سهامداران بررسی و سپس سهامداران راهبردی را مشخص کرد. منظور از سهامدار راهبردی، سهامدارانی هستند که در کوتاه مدت، قصد واگذاری سهام خود را نداشته و معمولاً میخواهند برای اعمال مدیریت خود، این سهام را حفظ کنند. به عنوان مثال سهام شناور آزاد شرکتهای مخابرات ایران و فولاد مبارکه به ترتیب برابر با پنج درصد و بیست و چهار درصد است.
شاخص سهام شناور آزاد (TEFIX)
محاسبه این شاخص، مشابه شاخص کل است. با این تفاوت که در وزندهی شرکتهای موجود در سبد شاخص، به جای استفاده از کل سهام منتشر شده، تنها از سهام شناور آزاد شرکت ها استفاده می شود. هدف اصلی استفاده از سهام شناور آزاد در محاسبه شاخصها، در واقع پیگیری رفتار قسمتی از بازار است که از قدرت نقدشوندگی بیشتری برخوردار هستند.
چگونه میتوان TEFIX را مشاهده کرد؟
شما می توانید با مراجعه به وبسایت tsetmc.com، اطلاعات شاخص سهام آزاد شناور یا همان TEFIX را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که در این درگاه، شاخص های دیگری نیز وجود دارد که کاربرد فراوانی در روش های تحلیل بازار مثل تحلیل تکنیکال و تابلوخوانی دارند. برخی از این شاخص ها عبارتند از:
- شاخص کل
- شاخص قیمت
- شاخص بازار اول
- شاخص بازار دوم
- و …