درآمد هر فصل شرکتهای فولادی در سال ۹۹/ تنها «کویر» زمستان را صعودی طی نکرد
درآمد فصلی شرکتهای فولادی، متاثر از نوسانات نرخ دلار در زمستان به بالاترین رقم یک ساله خود رسید.
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، فولاد که پس از نفت خام دومین ماده پر مصرف در کشورهای مختلف جهان به شمار میرود، مواد اولیه صنایع مهمی نظیر ساختمانسازی، خودروسازی، تولید قطعات و ... است. رشد مصرف فولاد در سالهای اخیر رابطه مستقیمی با رشد اقتصادی کشورها داشته است.
میزان تولید و مصرف فولاد خام که با توجه به توسعه و انبوهسازی در کل جهان که در 10 سال گذشته بیش از 50 درصد رشد کرده است، توانسته است این صنعت را به بستری محبوب و مطمئن برای سهامداران خرد و کلان تبدیل کند.
چین با اختلاف زیادی بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده فولاد در جهان است و پس از آن به ترتیب هند و ژاپن بیشترین سهم از تولین این کامودیتی را در اختیار دارند.
تولید فولاد در ایران در سالهای گذشته با روندی افزایشی همراه بوده و علاوه بر مصرف داخلی توانسته در بین 10 کشور صادر کننده دنیا قرار بگیرد.
با توجه به مجموع امتیازات مثبت این صنعت در ایران و جهان و همچنین سرازیری مبالغ قابل توجهی در بازار سرمایه در یک سال گذشته، میتوان شرکتهای فولادی را در تعداد قابل توجهی از پرتفوهای بورسی دید. از این رو مورد بررسی قرار دادن این صنعت و شناسایی روند درآمدی آن خالی از لطف نیست.
بررسی درآمد شرکتهای فولادی در فصول مختلف سال گذشته نشان میدهد تمامی آنها در فصل زمستان پردرآمدترین درآمد را شناسایی کردهاند.
کویر تنها نمادی بوده که در زمستان نسبت به پاییز افت درآمدی را تجربه کرده و فسپا علاوه بر افت درآمد نسبت به پاییز ، در مقایسه با تابستان هم کاهش درآمدی داشته است.
به علت نوسانات نرخ دلار و به تبع آن متغیر بودن قیمت محصولات شرکتهای فولادی آخرین فصل سال بیشترین درآمد برای این شرکتها را به همراه داشته است.