بااقتصاد از اولین روز بورس گزارش میدهد
روند مثبت بورس در نخستین روز معاملاتی سال 1400 / آیا بورس به سمت تحلیلمحور شدن پیش میرود؟
بازار بورس اوراق بهادار در اولین روز کاری بهاری با افرایش هزار واحدی و روندی متعادل به کار خود پایان داد تا شروعی سبز را به ثبت برساند.
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، روند بازار سهام در شروع سال نو 1400 به صورت متعادل با گرایشات مثبت و منفی دنبال شد که حجم مثبت های آن بر منفی برتری داشت. شاخص کل در نهایت با افزایش حدود 1800 واحدی به 1 میلیون و 309 هزار واحد رسید و شاخص هموزن نیز رشد بیش از 2 هزار واحدی را به ثبت رساند.
«رمپنا»، «شتران» و «خودرو» در صدر شاخصسازان اصلی قرار داشتند.
در بازار فرابورس هم، شاخص افزایش 48 واحدی و رسیدن به 18038 واحد را متاثر از معاملات مثبت «بپاس»، «آریا» و «دتوزیع» پشت سر گذاشت.
مجموع ارزش معاملات در هر دو بازار از مرز 6 هزار میلیارد تومان عبور کرد.
بازار تحلیل محور میشود؟
با توجه به ریزشهایی که شاخص کل در نیمه دوم سال گذشته به ویژه ماههای پایانی تجربه کرد برخی از تحلیلگران پیشبینی میکنند که روزهای نخستین سال جدید بازار تحلیلمحور جلو برود.
تحللیگران معتقدند پس از آنکه قیمت سهام در سال گذشته به ارزندگی رسید، بسیاری از فعالان بازار نگاه سود محور در بلند مدت را طی سال جاری جایگزین نگاه سودهای آنچنانی یک شبه کردهاند و این عامل میتواند روند بازار را منطقی و تحلیلی پیش ببرد.
پیشبینیها حاکی از آن است که شاخص بورس افت سنگین را تجربه نخواهد کرد و در روزهای آینده با بازاری متعادل و معقول که گرایشات مثبت آن بیش از منفی است رو به رو خواهیم بود.
پایان کرونا در سال جاری و بازگشت تقاضا در بازارهای جهانی
با توجه به آنکه اکثر کشورهای دنیا برنامههای واکسیناسیون سراسری را در ماههای آتی مدنظر قرار دادهاند و در کشورهای بزرگی همچون آمریکا این واکسیناسیون آغاز شده است، به نظر میرسد روند کرونا در شیب نزولی قرار بگیرد و با پایان اپیدمی آن فعالیتهای اقتصادی در سراسر دنیا به روال پیش از کرونا بازگردد در نتیجه شاهد افزایش تقاضا در بازارهای جهانی از جمله کامودیتیها خواهیم بود. از آنجایی که بخش بزرگی از بازار ما کامودیتی محور است ، افزایش در قیمتهای جهانی میتواند تاثیر زیادی بر روند افزایشی صنایع وابسته به کامودیتی داشته باشد. پیشبینی کسب سود معقول از این صنایع در بازه زمانی میانمدت و بلندمدت قابل تحقق خواهد بود.
ثبات نرخ ارز و دلار با فرض شرایط سیاسی باثبات
در بعد سیاسی ایران ، چشمانداز خوشبینانهای در کشور حاکم است و پس از تحمل فشارهای سنگین ناشی از تحریم محرکی برای افزایش بدون دلیل طلا و دلار در بازار ایران دیده نمیشود مگر آنکه اتفاقات جهانی رخ دهد و دو مولفه داخلی تحت تاثیر علل خارجی قرار بگیرند.
امضای سند همکاری 25 ساله ایران و چین چشمانداز مثبتی را به ویژه در بخش انرژی خواهد داشت و فروش نفت ایران به چین تسهیل و تضمین خواهد شد.
این سند به عنوان راهکار جایگزین سیاسی میتواند شرایط فعلی ایران را تحت تاثیر قرار دهد و ایران را از تنگناهای فعلی به شرایط بهتری منتقل کند.
امضای سند همکاری ایران و چین کارت برنده ای برای ایران در مذاکرات خواهد بود، مجموع این همکاری اثر مثبتی را برای ایران و اقتصاد این کشور به همراه دارد و به احتمال زیاد چشم انداز روشن تری را برای کلیت اقتصاد کشور به ارمغان خواهد آورد، همچنین در کوتاه مدت و میان مدت مانع از شوک های تورمی در اقتصاد ایران خواهد شد. مجموع این عوامل باعث کنترل انتظارات تورمی می شود و دیگر در کوتاه مدت و میان مدت انتظاری برای رشد افسار گسیخته نرخ ارز وجود نخواهد داشت.