رخدادهای تاثیرگذار بازارهای جهانی در هفته پیشرو
بازارهای جهانی در هفته پیشرو تحت تاثیر رخدادهای مختلفی قرار خواهند گرفت که مهترین آنها زمانبندی تزریق واکسن کرونا، شهادت وزیرخزانهداری و ریس فدرال رزرو آمریکا در برابر کنگره، اجلاس اوپک پلاس، انتشار نرخ اشتغال در آمریکا و انتشار نرخ تورم حوزه یورو است.
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، بازارهای جهانی در هفته جاری باید منتظر اخبار تاثیرگذاری باشند که هر کدام از آنها میتواند بخشهای عمدهای از بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار دهد. از زمان انتشار خبر ساخت واکسن کرونا و همچنین شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری جهت بازارهای مالی تغییر معناداری پیدا کرده است و عمده بازارها به غیر از بازار طلا با جهشهای عمده روبرو شدهاند و برخی نیز رکوردهای تاریخی از خود به جای گذاشتهاند.
- زمانبندی واکسن کرونا
در این ماه خبر انتشار سه واکسن کرونا باعث رشد شاخص داوجونز شد به طوری که این شاخص با عبور از نقطه 30 هزار واحدی رکورد جدیدی در تاریخ خود ثبت کرد. روز سهشنبه مقامات بهداشتی آمریکا در یک میتینگ خبری توصیه خواهند کرد که سازمان غذا و دارو به دو گروه کادر درمان و کسانی که نیازمند مراقبت بهداشتی هستند اجازه تزریق واکسن شرکت «فایزر و بیونتک» را صادر کند. این نشان میدهد که سازمان غذا و دارو ایالات متحده اجازه توزیع گسترده این واکسن را برای گروههای پرخطر صادر خواهد کرد.
میزان ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا در تاریخ 21 نوامبر از مرز 12 میلیون نفر گذاشت و کارشناسان بهداشتی هشدار دادهاند که مسافرتهای تعطیلات شکرگزاری باعث افزاش شدیدتر ابتلا به این ویروس خواهد شد.
- انتشار نرخ اشتغال در آمریکا
افزایش آمار ابتلا به ویروس کرونا باعث کندتر شدن فرآیند ریکاوری بازار کار آمریکا شده است و به همین دلیل این هفته این فاکتور اهمیت زیادی برای بازارهای مالی خواهد داشت. اعلام نرخ اشتغال به کار در آمریکا به غیر از اشتغال بخش کشاورزی همیشه یکی از فاکتورهای مهم تاثیرگذار بر بازارهای مالی بوده است و در شرایط کنونی این فاکتور اهمیت بیشتری دارد.
بازار در حال حاضر انتظار افزایش نرخ اشتغال برای هفتمین هفته متوالی را دارد اما پیشبینیها اکنون حکایت از افزایش 500 هزار نفری ورود به کار دارد. نرخ بیکاری انتظار میرود که از 6.9 درصد به 6.8 درصد کاهش یابد که باز هم بالاتر از نرخ ماه مارس یعنی 4.5 درصد است.
در ماه اکتبر تعداد 638 هزار نفر وارد بازار کار شدند که کمترین میزان اشتغال از ماه می بود. همچنین هفته بعد شاخصهای خرید مدیران بخش تولید و غیرتولید در آمریکا اعلام خواهد شد که میزان فعالیتهای اقتصادی در کشور را نشان خواهد داد.
- شهادت رئیس فدرال رزرو و وزیر خزانهداری آمریکا در کنگره
روز سهشنبه رئیس فدرال رزرو و وزیر خزانهداری آمریکا در برابر کمیته بانکداری سنا و کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا شهادت خواهند داد و در مورد بسته 2 تریلیون دلاری محرک مالی که توسط کنگره آمریکا به وزارت خزانهداری آمریکا اختصاص داده شد بحث خواهند کرد. بیشتر این بسته مالی برای برنامههای وامدهی در اختیار فدرال رزرو آمریکا قرار گرفت.
در ابتدای این ماه وزیر خزانهداری آمریکا در نامهای خواستار بازگرداندن مبلغ استفاده نشده از این مقدار به خزانه دولت شده بود و این وزارتخانه از تمدید برنامه محرک مالی خودداری کرد.
- نشست اوپک پلاس
روز دوشنبه اعضای سازمان اوپک به همراه روسیه که به اوپک پلاس معروف است نشست برگزار خواهند و احتمالا در این نشست برای حمایت از بازار نفت توافق کاهش تولید خود را برای سه ماه تمدید کنند. در توافق اولیه عنوان شده بود که از اول ژانویه 2021 کشورهای عضو اوپک پلاس حدود 2 میلیون بشکه بیشتر به بازار عرضه خواهند کرد.
انتشار خبر ساخت واکسن کرونا باعث ریکاروی بازار نفت شده است و اکنون نفت برنت به بالاترین حد خود در 8 ماه اخیر و در نزدیکی 50 دلار در هر بشکه قرارگرفته است. نتیجه این نشست میتواند بازار نفت را تحت تاثیر قرار دهد به ویژه اینکه امارات یکی از مخالفان تمدید توافق کاهش تولید است.
- انتشار نرخ تورم حوزه یورو
روز سهشنبه نرخ تورم حوزه یورو اعلام خواهد شد و انتظار میرود که این حوزه دوباره شاهد کاهش نرخ تورم باشد. طبق پیشبینی اقتصاددانان نرخ تورم این حوزه در ماه نوامبر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 0/2 درصد کاهش خواهد یافت .
بانک مرکزی اروپا پیش از این اعلام کرده بود انتظار دارد نرخ تورم درسه ماهه چهارم امسال نسبت به مدت مشابه سال بعد منفی 0/2 درصد باشد. این چهارمین ماه متوالی است که نرخ تورم حوزه یورو منفی است.
انتهای خبر