انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد گزارش داد
قیمت مقاطع طویل فولادی در سه ماهه اول سال 2021 صعودی است
طبق گزارشی که انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد منتشر کرده است قیمت انواع محصولات طویل در سه ماهه اول سال 2021 همچنان صعودی خواهد بود اما وضعیت قیمتی این محصولات در سه ماهه دمم سال هنوز وضاح نیست.
به گزارش بخش بینالملل پایگاه خبری بااقتصاد به نقل از متال بولتن، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد در گزارش هفته قبل خود چشمانداز قیمتی انواع مقاطع طویل را ارائه داد و طبق این گزارش برآورد شده است قیمت مقاطع طویل فولادی در سه ماهه اول سال 2021 به دلیل کمبود عرضه و افزایش تقاضا صعودی خواهد بود.
این گزارش همچنین اعلام کرده وضعیت سه ماهه دوم هنوز مشخص نیست. طبق این گزارش بازارهای منطقهای فولاد در سه ماهه چهارم سال 2020 عملکرد خوبی از خود به جا گذاشتند و رکوردهای تاریخی خود را جابجا کردند که مهمترین دلیل آن افزایش تقاضا و کاهش فزاینده عرضه این محصولات در بازار بود.
انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد در این گزارش اعلام کرد انتظار میرود کمبود عرضه در بازار اروپا در سه ماهه ژانویه تا مارس 2021 همچنان ادامه پیدا کند.
قیمت میلگرد و مفتول در اتحادیه اروپا از ماه نوامبر روند صعودی داشته است که مهمترین دلیل آن کمبود قراضه آهن بوده است.
گزارش انجمن میافزاید انتظار میرود با ریکاوری تدریجی شرکتهای تولیدکننده فولاد و روند صعودی قیمت قراضه قیمت انواع مقاطع طویل فولادی در اروپا همچنان افزایشی باشد.
قیمت هر تن میلگرد در بازار داخلی اروپا و برای تحویل بنادر کشورهای شمال اروپا در تاریخ 6 ژانویه به 630 یورو معادل 770 دلار رسید و این در حالی است که قیمت این محصولات در روزهای انتهایی سال 2020 حدود 600 تا 630 یورو بود. این قیمت بالاترین حد از سال 2008 تاکنون محسوب میشود.
این هفته انتظار میرود قیمتها افزایش یابد و رکوردهای جدیدی در قیمت انواع میلگرد و مفتول ثبت شود. کارخانههای شمال اروپا پیشنهاد قیمتی خود را برای هر تن میلگرد بین 650 تا 660 یورو تعیین کردهاند که احتمالا مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.
تجار این حوزه میگویند قیمتهای جدید همچنان در حال بالارفتن هستند چرا که در بازار کمبود میلگرد و سایر محصولات فولادی از جمله قراضه وجود دارد. انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این راستا اعلام کرد در بازار عدم تعادل شدید بین عرضه و تقاضا وجود دارد و مشتریان از قیمتهای بالای قراضه آهن شکایت دارند اما به دلیل کمبود عرضه مجبور به خریداری در این قیمتهای بالا هستند.
در این گزارش همچنین آمده است گپ قیمتی بین میلگرد و مفتول در حال افزایش است به طوری که تاکنون این میزان گپ قیمتی وجود نداشته است. گپ قیمتی بین میلگرد و مفتول در بنادر CIS به 60 تا 70 دلار در هر تن رسیده است و این در حالی است که گپ معمول باید بین 10 تا 20 دلار باشد..
قیمت هر تن میلگرد فوب CIS در تاریخ 11 ژانویه بین 650 تا 670 دلار بوده است که نسبت به هفته پیش تغییری نداشته است. قیمت هر تن مفتول فولادی فوب بنادر دریای سیاه بین 720 تا 730 دلار است که این نیز نسبت به یک هفته پیش تبدون تغییر مانده است.
عرضه میلگرد نسبت به مفتول بسیار بیشتر است و همین امر باعث افزایش گپ قیمتی در بازار شده است. تقاضا برای میلگرد معمولا از جانب صنعت ساختمان است در حالی که مشتریان مفتول فولادی خودروسازان و صنعت ماشینآلات است و تقاضا برای آن بسیار قدرتمند است.
انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد در گزارش خود همچنین اعلام کرده گپ قیمتی بین قراضه آهن و محصولات ساخته شده فولادی نیز در حال افزایش است و به همین دلیل تولیدکنندگان تولید خود را افزایش دادهاند. قیمت قراضه آهن از اواسط ماه نوامبر شروع به افزایش کرد و در ماه دسامبر به دلیل کاهش عرضه رکورد جدیدی قیمتی را ثبت کرد.
قیمت هر تن قراضه از مبدا اروپا به بنادر ترکیه در روز دوشنبه 11 ژانویه 476 دلار در هر تن بود که نست به روز جمعه افزایش 1 دلار و 77 سنت داشته است. در یک ماه گذشته قیمت هر تن قراضه در بنادرترکیه رشد بیش از 83 دلاری داشته است.
ورود چینیها به بازار قراضه آهن طی سال جدید با توجه به رفع محدودیتهای مقرراتی احتمالا بازار این ماده اولیه تولید فولاد را دچار کمبود بیشتری خواهد کرد. طبق سیاستی که چین در راستای رشد سبز و محیط زیست تدوین کرده این کشور قصد دارد در راستای استفاده کوره های قوس الکتریکی واردات قراضه خود را افزایش دهد و اولین قراردادهای خود را با شرکتهای ژاپنی منعقد کرد. برخی از کشورها از جمله بنگلادش و تایوان و کره جنوبی نسبت به این امرشکایت دارند. همچنین تعرفههای صادراتی روسیه برای قراضه افزایش یافته و فعالان بازار را نسبت به کمبود بیشتر نگران کرده است.
بسیاری از تحلیلگران وضعیت کنونی قیمت انواع مقاطع طویل فولادی را با سال 2008 مقایسه میکنند که بعد از رشد شدید قیمتی سقوط کردند.
انتهای گزارش