استراتژیهای پرایس اکشن: الگوی اینساید بار (Inside Bar) یا کندل درونی
در نوشته قبل در مورد تعریف و کاربرد رویکرد پرایس اکشن در بازارهای مالی نوشتیم و اکنون قصد داریم که استراتژیهای پرایس اکشن را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از مهمترین الگوهای پرایس اکشن «الگوی اینساید بار» یا «کندل درونی» است که در این نوشته قصد داریم آن را توضیح دهیم.
اجزای الگوی اینساید بار
الگوی اینساید بار یک الگوی دو کندلی است که شامل دو کندل است: 1. کندل مادر (Mother Bar) و 2. کندل اینساید یا درونی(Inside Bar). گاهی اوقات به اختصار کندل مادر را Mb و کندل اینساید بار را Ib مینامند.
در این الگو کندل دوم یا همان اینساید کاملا درون کندل مادر قرار میگیرد. یعنی بالاترین قیمت اینساید بار پایینتر از بالاترین قیمت کندل مادر و پایینترین قیمت اینساید بار بالاتر از پایینترین قیمت کندل مادر قرار میگیرد. برخی از تریدرها تعریف نرمتری از الگوی اینساید بار دارند به این صورت که در این الگو گاهی سایههای اینساید بار با سایههای کندل مادر برابر میشود. اما در حالت کلی در صورتی که سایههای دو کندل باهم برابر باشد معمولا به عنوان الگوی اینساید بار مطرح نمیشود و اکثر معاملهگران روی این موضوع اتفاق نظر دارند.
الگوی اینساید بار معمولا بعد از یک روند پرقدرت شکل میگیرد و شبیه مثلث درون روند به نظر میرسد و بعد از تشکیل این الگو معمولا روند دوباره حرکت بعدی خود را آغاز میکند.
نکته: گاهی اوقات در نقاط حمایت و مقاومت تشکیل این الگو میتواند به معنای برگشت روند باشد.
نحوه معاملهگری با الگوی اینساید بار
الگوی اینساید بار معمولا به عنوان یک الگوی درونروندی در نظر گرفته میشود و در جهت روند تشکیل میشود. زمانی که این اتفاق میافتد در نقاط حمایت و مقاومت تشکیل این الگو باعث فشردگی روند در یک نقطه میشود و سپس دوباره روند حرکت مجدد خود را در همان جهت آغاز میکند. این حالت را «الگوی بریک آوت» (Breakout) پرایس اکشن مینامند.
گاهی اوقات الگوی «اینساید بار» در نقش یک ضد روند عمل میکند، بدین معنا که در نقاط کلیدی حمایت یا مقاومت روند تشکیل این الگو میتواند نشانه بازگشت روند در جهت عکس باشد.
نقاط خرید و فروش در الگوی اینساید بار
نقطه کلاسیک برای تعیین نقطه خرید یا فروش در الگوی اینساید بار نقاط بالاترین یا پایینترین قیمت کندل مادر میباشد و زمانی که بریک آوت اتفاق افتاد در این صورت پوزیشن یا موقعیت خرید و فروش تکمیل خواهد شد.
حد ضرر در این الگو معمولا نقطه مخالف کندل مادر است. یعنی در یک روند صعودی حد ضرر در انتهای پایینترین قیمت کندل مادر قرار میگیرد و در یک روند نزولی حد ضرر در نقطه بالاترین قیمت کندل مادر است. گاهی اوقات معاملهگران در صورتی که کندل مادر بزرگ باشد حد ضرر را در میانه این کندل قرار میدهند.
نکته: این نقاط ورود و خروج و نیز تعیین حد ضرر نقاط کلاسیک هستند ولی معاملهگران حرفهای ممکن است نقاط دیگری را برای خرید یا فروش و یا حد ضرر تعیین کنند که بسته به تجربه و مهارت آنها و همچنین میزان ریسک میتواند متفاوت باشد.
اتخاذ موقعیت فروش در الگوی اینساید بار
اتخاذ موقعیت خرید در الگوی اینساید بار
اتخاذ موقعیت خرید در نقطه حمایت و برگشت روند
اتخاذ موقعیت فروش در نقطه مقاومت و برگشت روند
نکات مهم و کلیدی در الگوی اینساید بار
- معاملهگران مبتدی با توجه به اینکه تجربه کافی در استفاده از این الگو را ندارند حتما در ابتدا از این الگو در درون روند استفاده کنند چرا که استفاده از این الگو در نقاط برگشت روند کمی دشوارتر و نیاز به تجربه و مهارت بیشتری دارد.
- این الگو در تایمفریم روزانه بهترین عملکرد را دارد به این دلیل که در تایم فریمهای کوچکتر ممکن است اینساید بارهای زیادی تشکیل شود که بسیاری از آنها اهمیت نداشته باشند و معاملهگر را گیج کنند.
- گاهی اوقات ممکن است در یک کندل مادر چند اینساید بار پشت سر هم تشکیل شود. معنای این وضعیت این است که دوره فشردگی روند طولانیتر است و این نشاندهنده «بریک آوت» قدرتمندتر میباشد.